11 Eylül 2024’te neler yaşandı? 11 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

11 Eylül 2024’te neler yaşandı? 11 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Hamas, ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta açıkladığı ateşkes taslağını kabul ettiğini ve yeni şartları reddettiğini duyurdu.

11 Eylül 2001'de ikiz kulelerin bombalanmasının üzerinden 23 yıl geçti. ABD'de çok sayıda anma programı gerçekleştirildi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma genişletildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran’ın 2019 yılında yaşamını yitiren engelli ablası Tülin Güran’ın ölümüyle ilgili de araştırma başlattı.

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde görev yapan Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan'ın silah kazası sonucu şehit olduğunu açıkladı.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dilruba Kayserilioğlu üzerinden kendisinden özür beklediğini ifade etmesi üzerine Özel, Erdoğan'ın açıklamalarını büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla izlediğini belirtti. Türkiye'nin normalleşme sürecini desteklediklerini ifade eden Özel, Erdoğan'a telefon açmayı düşündüğünü fakat bu tür iletişimlerin Türkiye siyasetinde henüz normalleşmediğini söyledi.

Her yıl düzenlenen ASO Geleneksel Büyükelçilikler Resepsiyonu, Ankara'da yapıldı. Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, belirsizliğin ekonomi için büyük sorun olduğunu aktardı ve erken seçime kapıları kapattı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında imzalanan savunma iş birliği yol haritasına yönelik sert bir açıklama yaptı.

Mahkeme, Bahar Candan davasında sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu karar üzerine Bahar Candan, babasına dönerek, “Ben burada mı kalacağım? Asayım mı ben kendimi ne yapayım?” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, Narin Güran’ın katil veya katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması için Diyarbakır’a geldiklerini belirtti. Tunç, “85 milyon milletimizi topyekûn hüzne boğan, yüreğimizi yakan Narin’imizin yasını paylaşmak ve soruşturmasına dair sizleri bilgilendirmek için buradayız” dedi. Tunç, gözaltındaki 22 kişinin bugün hakim karşısına çıkacağını belirtti.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı hakkında, devletin yetkili başmüfettişine hakaret ettiği ve hedef gösterdiği iddialarıyla soruşturma başlattı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "1000 liralık doğal gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor" diyerek, bütçe imkanları doğrultusunda bu yardımların sürdürüleceğini belirtti.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve aralarında 18'i tutuklu toplam 61 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile bir görüşme gerçekleştirdi. ABB’de gerçekleşen sürpriz görüşme sonrası açıklama yapılmadı.

Ankara’da ulaşım ve alışverişte önemli bir yenilik yaşanıyor. EGO Genel Müdürlüğü, Başkent Kart ile Migros arasında gerçekleştirdiği işbirliği ile başkente özel bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu kapsamda, Başkent Kart sahipleri Migros mağazalarında yapacakları alışverişlerde avantajlardan faydalanabilecek.

AK Parti Keçiören ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Ünal, CHP'li Meclis Üyesi Tolga Turgut'un kendisine yönelttiği suçlamaları yalanladı ve arabuluculuk sürecine yönelik eleştirileri reddetti. Ünal, arabuluculuğun yargı makamı hükmünde olduğunu, temsilcilik veya komisyonculuk yapmadığını dile getirdi. "Ben ihtiyari olarak belediyedeki işçilerin çıkarılması sürecinde, işçilerin taleplerini ve şirketin kabulünü esas alarak bir arabuluculuk yaptım." diyen Ünal, bu sürecin tamamen rıza ve anlaşma üzerine kurulu olduğunu belirtti.

Filistin’in Batı Şeria bölgesinde siyonist güçlerin zulmüne karşı direnirken şehit olan Ayşenur Ezgi için 13 Eylül 2024 Cuma günü, Hacı Bayram Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, hafriyat kamyonuna arkadan çarpan bir otomobilde bulunan aynı aileden 5 kişi yaralandı. Kazada, yaralılardan 2’sinin durumu ağır olduğu bilgisi verildi.

Ankara'nın Evren ilçesinde çalınan 4 büyükbaş hayvan Aksaray'da hayvan pazarında satılmak üzereyken jandarma ekipleri tarafından el konularak, sahibine teslim edildi.

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bir kişi kavga ettiği husumetlilerinin dükkanına otomobiliyle dalarak maddi hasara neden oldu.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Trabzonspor’un yeni transferi Serdar Saatcı, Trabzon’a indi. Serdar, "Beşiktaş’tan buraya geldim. Daha büyük bir kulübe geldim. Braga’da da çok maç oynadım ve tecrübeli döndüm. İnşallah bu ligde en iyi şekilde kendimi göstereceğim," diyerek dikkat çekti. Genç stoperin bu sözleri, Beşiktaş camiasında büyük yankı uyandırdı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 12 maç daha oynandı. Etimesgut Belediyespor, Kırşehir FSK'yi 1-0 yenerek tur atladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.