2 Eylül 2024’te neler yaşandı? 2 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

2 Eylül 2024’te neler yaşandı? 2 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, 4 Eylül’de Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak. Bu ziyaret, Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden güçlenmesi adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Bağımsız Rus medya kuruluşu Mediazona, Şubat 2022'de başlayan Ukrayna Savaşı'nda bugüne kadar 66 binden fazla Rus askerinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Türkiye’den gelişmeler

Ağustos ayının enflasyon verisi bugün saat 14’te açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Adaletin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan Erdoğan, yargı reformlarının kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Erdoğan’ın konuşmasında, adaletin toplumun refahı için vazgeçilmez bir değer olduğunun altı çizildi. Erdoğan, Türkiye’nin yeni anayasaya hazır olduğunu da belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Uludere ilçesi Düğün Dağı mevkiinde paramotor kullanarak eylem hazırlığında olan ve etkisiz hale getirilen 4 bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubunun kimliklerinin tespit edildiğini duyurdu. 4 teröristten biri gri biri kırmızı listede aranan teröristler arasında yer alırken teröristlerin daha önce 22 saldırıda 13 güvenlik görevlisini şehit ettiği öğrenildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, sürpriz bir karar alarak Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) istifa etti. AK Parti’ye geçeceği iddiaları olan Gülpınar, yoluna bağımsız devam edeceğini belirtti.

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,5 büyüme kaydetti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ağustos ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Bakan Bolat, yaptığı açıklamada, Ağustos ayında Türkiye'nin mal ihracatının 22.1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini duyurdu.

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 12punto'da Özge Uzun ile Filtresiz programına katılan Külünk, Erdoğan’ın siyasi kariyerine ilişkin sert eleştirilerde bulundu ve "Sayın Erdoğan zirvede bırakmalı" dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ücretlerine yüzde 50 zam yaptı. Önceki ücret 570 lira iken, yeni ücret 855 lira oldu. Ayrıca, 685 lira depozito farkı alınacak. Depozito ödemelerini 15 Eylül’e kadar yapmayan öğrencilerin kaydı silinecek.

Prof. Dr. Güner Sönmez, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Avrupa'da en az kırmızı et, balık ve tavuk tüketen ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, PM toplantısı sonrası konuştu. Son günlerde gündemde olan ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atan teğmenlerle alakalı “Mustafa Kemal'in askeri olmak, vatanını ve milletini sevmek demektir" ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçiliği, İzmir’de Türk Gençlik Birliği (TGB) üyesi bazı kişiler tarafından gerçekleştirilen eylemde başına çuval geçirilen ABD’li askeri personelin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi ve Türkiye'ye olayın yargıya intikal ettirilmesi sebebiyle teşekkür edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı geniş çaplı bir hava harekâtı düzenledi. Bu kapsamda 20 hedef vuruldu.

31 Mart seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nin elindeki tek büyükşehir belediyesi olan Şanlıurfa'da Belediye Başkanı Gülpınar’ın istifası sonrası YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sözcü TV'ye katıldığı bir programda konuşan Erbakan, Gülpınar'ın istifasından haberdar olmadığını ifade ederek, "Kasım Gülpınar, kendisi için 'sirk cambazı' ve 'zübük' ifadelerini kullanan bir yapıya tekrar gitmek isterse, diyecek bir şey yok" şeklinde sert bir çıkış yaptı. Erbakan, istişare yapılmadan alınan bu kararın kendisi için sürpriz olduğunu da ekledi.

Narin Güran'ın kaybolması sonrası bütün gözlerin çevrildiği Diyarbakır'da olayla ilgili olarak, Narin Güran'ın amcası S.G., arabasında yeğeninin DNA'sının bulunması ve telefon kayıtlarını sildiğinin tespit edilmesi üzerine gözaltına alınmıştı. S.G., ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara'nın Sincan ilçesinde apartman inşaatının 12. katındaki iskelenin kırılması sonucu 3 işçi zemin kata düşerek yaşamını yitirdi.

Başkent Ankara’nın tarihi ve turistik mekânlarından biri olan Ankara Kalesi, bu yaz beklenen ilgiyi görmedi. Kale’de işletmecilik yapan genç esnaf Bahadır Yılmaz, geçtiğimiz yıllara kıyasla ziyaretçi sayısında önemli bir düşüş yaşandığını belirterek, "Kültür Yolu Festivali kapsamındaki konserler Kale'de yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ankara'nın tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlediği gezilere devam ediyor.

Hayvan hakları mücadelesinin en aktif topluluklarından biri olan "Yaşam İçin Yasa" İnisiyatifi, 23 Mayıs'ta başlattığı direnişini kararlılıkla sürdürüyor. Başkent Ankara'daki Kuğulu Park'ta devam eden bu direniş, hayvan hakları savunucularının sadece yerel yönetimlerin hayvanları toplamasına değil, aynı zamanda hayvanlara yönelik genel şiddet ve tecrit uygulamalarına karşı için hala nöbete devam ediyor.

Başkent Ankara'ya içme ve kullanma suyu sağlayan barajların, toplam doluluk oranının yüzde 38,19, aktif doluluk oranının ise yüzde 29,82 ölçüldü.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde akşam saatlerinde yaşanan bir olayda, el freni çekilmeyen bir otomobil uçurumdan yuvarlandı.

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Yenikent kavşağında akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı.

Ankara’da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği geniş çaplı operasyon sonucunda, çeşitli suçlardan aranan 1363 kişi yakalandı.

Kırıkkale-Ankara D200 kara yolunda meydana gelen kazada, devrilen motosikletin sürücüsü yaralı halde olay yerinden kaçarken, kazaya karışan otomobildeki iki kişi de yaralandı.

Spor dünyasından gelişmeler

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Aysel Önder, kadınlar T20 400 metre elemelerinde tarihi bir başarıya imza attı. Aysel Önder dünya rekoru kırarak finale çıktı.

Trendyol 1. Lig’in 4. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, Şanlıurfa'da oynanan maçta Kocaelispor'u 3-0 yenerek sezonun ilk galibiyetini elde etti. Maçın erken dakikalarında Kocaelispor'un gördüğü kırmızı kartlar kırılma noktası oldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.