ABD, katliama ortak olmayı sürdürüyor: ABD'den İsrail'e asker desteği

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran kaynaklı tehditler karşısında İsrail'in güvenliğine olan desteğini artırmak amacıyla bölgeye ilave savaş uçakları ve gemiler göndereceğini duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Bakan Lloyd Austin'in, olası İran saldırısına karşı İsrail'e ek askeri destek göndermek üzere talimat verdiğini açıkladı.

ABD, katliama ortak olmayı sürdürüyor: ABD'den İsrail'e asker desteği
Yayınlanma:

Pentagon, mevcut duruma göre bölgedeki Amerikan askeri varlığını yeniden düzenleyecek. Bu kapsamda, ABD'nin halen bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisi gönderilecek. Ayrıca, balistik füze savunma kapasitesine sahip ek kruvazör ve destroyerler de bölgeye yollanacak. Pentagon, aynı zamanda karadan balistik füze savunma kabiliyetlerini de artıracak.

Bakan Austin, Orta Doğu'da görev yapacak ilave savaş uçakları filosunu da İsrail'in savunması için bölgeye gönderecek. Pentagon'un yaptığı yazılı açıklamaya göre, Austin ile İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant, konuyla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının altını çizen Austin, "İran ve onun uzantıları kaynaklı tehditler" karşısında Tel Aviv'e sarsılmaz şekilde destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

ORTA DOĞU'DA GERİLİM VE ATEŞKES ÇAĞRILARI

ABD Başkanı Joe Biden da, geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede, "İran tehdidine karşı İsrail'e ilave askeri destek göndermeye hazırlandıklarını" belirtmişti. Biden, dün akşam yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastının "ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği" sorusuna, "Yardımcı olmadı" yanıtını verdi. Biden, Orta Doğu'daki gerginliğin tırmanmasından "çok endişeli" olduğunu ifade ederek, Netanyahu ile yaptığı görüşmede ateşkesin önemini vurguladı.

Biden, "Bu konuda çok net oldum. Ateşkes için bir temelimiz var. (Netanyahu) bunun üzerine adım atmalı. Onlar da hemen bunun üzerine ilerlemeli" dedi.

Pentagon'un bu adımı, ABD'nin 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'e güvenlikle ilgili tüm başlıklarda gereken desteği verme kararlılığını ortaya koyuyor. ABD'nin bu desteği, İran kaynaklı tehditler karşısında sürecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.