AK Parti Sözcüsü Ömer ÇeliK Uluslararası Adalet Divanının Gazze kararını değerlendirdi: "Bir samimiyet testi olacaktır"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Gazze Şeridi'nde Refah'a yönelik saldırılarını sonlandırması ve Refah sınır kapısının insani yardımlara açılması yönünde aldığı kararın hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer ÇeliK Uluslararası Adalet Divanının Gazze kararını değerlendirdi: "Bir samimiyet testi olacaktır"
Yayınlanma:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, uluslararası toplumun İsrail'in bu kararı derhal uygulaması için gereken adımları atmaya yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Kararın, uluslararası arenada kurallara dayalı bir dünya düzeni iddiasında bulunan devletler için bir samimiyet testi olduğunu ifade etti. Uluslararası toplumun, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararını desteklemesi ve uygulanmasını sağlaması gerektiğini belirtti.

Çelik, Cumhurbaşkanı'nın Gazze'ye yönelik çağrılarının hem insani hem de siyasi boyutta tüm insanlığa hitap ettiğini vurguladı. Bu çağrıların, insanlık değerlerini korumak amacıyla kurulan tüm kurumlar ve uluslararası mahkemeler tarafından da desteklendiğini belirtti. İnsanlık değerlerini korumak için bu kurumların ve mahkemelerin kurulduğunu hatırlatarak, Gazze konusunda bu kurumların ve mahkemelerin görmezden gelinemeyeceğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.