KYK'lerde ücretsiz konaklama var mı? KYK'lerde ücretsiz nasıl konaklanıyor? GSB Seyehatsever programı nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeni başlatılan Seyehatsever Programı büyük ilgi görüyor. Peki KYK'lerde ücretsiz konaklama var mı? KYK'lerde ücretsiz nasıl konaklanıyor? GSB Seyehatsever Programı nedir? KYK'da kimler konaklayabilir? KYK'da ne kadar süre konaklanabilir? işte tüm detaylar...

KYK'lerde ücretsiz konaklama var mı? KYK'lerde ücretsiz nasıl konaklanıyor? GSB Seyehatsever programı nedir?
Yayınlanma:

KYK yurtları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak üniversite öğrencilerinin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet veriyor. Öğrenciler, bu yurtlarda düşük bir ücret karşılığında kalabiliyor. Son yıllarda, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "GSB Seyahatsever Programı" sayesinde belirli şartlara uyan kişiler, belirli dönemlerde KYK yurtlarında ücretsiz konaklayabiliyor. Peki KYK'lerde ücretsiz konaklama var mı? KYK'lerde ücretsiz nasıl konaklanıyor? GSB Seyehatsever Programı nedir? KYK'da kimler konaklayabilir? KYK'da ne kadar süre konaklanabilir? işte tüm detaylar...

GSB SEYAHATSEVER PROGRAMI DETAYLARI

Seyahatsever Programı, 18-30 yaş arasındaki herkesin katılabileceği bir proje. Üniversite öğrencisi olma şartı aranmıyor. Program kapsamında 10 Temmuz - 27 Ağustos tarihleri arasında KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunuluyor. Programdan yararlanmak için bazı kurallara uyulması gerekiyor. Yurtlarda kalan diğer kişilerin huzurunu bozacak davranışlardan kaçınılmalı. Giriş ve çıkış saatlerine dikkat edilmeli; en erken 05.00'te yurttan çıkış yapılabilirken, en geç 01.00'de yurda geri dönülmeli. Ayrıca, bir kişi aynı ilde en fazla 5 gece kalabiliyor.

KYK YURTLARINDA ÜCRETSİZ KONAKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sunduğu Seyahatsever Programı, Türkiye'nin 81 ilindeki KYK yurtlarında 18-30 yaş arasındaki gençlere ücretsiz konaklama fırsatı sunuyor. Bu proje sayesinde gençler, belirtilen tarihler arasında belirli şartlara uyarak KYK yurtlarında ücretsiz kalabiliyor. 2023 yılında 10 Temmuz'da başlayan program, 21 Ağustos'ta sona erdi. Bu yıl da 10 Temmuz - 27 Ağustos tarihleri arasında KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sağlandı.

ÜCRETSİZ KONAKLAMA İÇİN BAŞVURU DETAYLARI

Seyahatsever Programı, ülkemizin tüm illerinde geçerli. 18-30 yaş arasındaki gençler, belirli aylarda KYK yurtlarında ücretsiz konaklayabiliyor. Programa başvuru yaparken belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. KYK yurtlarında ücretsiz konaklama yapmak için 444 0 472 numaralı hattı arayarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iletişime geçmek ve T.C. kimlik numarası ile Seyahatsever Programı için rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.