Akyurt Fuar Alanı Projesi hikâye oldu

Ankara’nın ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlaması beklenen Akyurt Fuar Alanı Projesi, 20 yılı aşkın süredir tamamlanmayı bekliyor. Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, projenin önemini ve gecikmenin yarattığı kayıpları değerlendirdi.

Akyurt Fuar Alanı Projesi hikâye oldu
Yayınlanma:

Ankara’nın 20 yılı aşkın süredir sonuçlanamayan Akyurt Fuar Alanı Projesi, kentin turizm ve ekonomi potansiyelini düşündürmeye devam ediyor. Ankara Kent Konseyi’nin “Bir Ankara Hikayesi” programına katılan Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, projenin önemini ve kentin fuar alandaki eksikliklerini anadolugazete.com.tr’de ele aldı.

adsiz-tasarim-67.png

“FUAR TURİZMİ, KLÂSİK TURİZMDEN ÇOK DAHA KÂRLI”

Fuar turizminin bir kente ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağını belirten Bilgin Aygül, fuar alanlarının etkisini şu sözlerle anlattı:

Fuar turizmi, esnaftan otellere, ulaşımdan hediyelik eşya sektörüne kadar tüm şehir ekonomisini canlandırır. Üstelik bu sektörün geliri, klâsik turizmden üç-dört kat daha fazladır. Fuar sırasında kurulan stantlar, dolup taşan lokantalar ve tam kapasite çalışan işletmeler, şehre milyonlarca lira kazandırır.”

Aygül, Ankara’nın hâlâ bir fuar alanına sahip olmamasının, şehri bu potansiyelden uzaklaştırdığını ifade ederek, “Almanya, fuarcılık sektörünün lider ülkesi. Örneğin, Almanya’daki uluslararası bir turizm fuarı, 500 bin ziyaretçiyi ağırlıyor; bunların 350 binden fazlası yurtdışından geliyor. Bu tür fuarların şehir ekonomisine kazandırdığı katkı büyük. Ankara’nın da bu potansiyeli değerlendirebilmesi için acilen bir fuar alanına ihtiyacı var.” dedi.

adsiz-tasarim-65.png

“ANKARA, KONGRE MERKEZLERİNİ DAHA ETKİN KULLANMALI”

Aygül, Ankara’da mevcut kongre merkezlerinin yeterince değerlendirilemediğini hatırlatarak, “Ankara Ticaret Odası’nın Congresium’u, Çankaya Belediyesi ve üniversitelerin kongre merkezleri büyük bir potansiyele sahip. STK’lar ve diğer kuruluşlar, kongrelerini Antalya gibi şehirlere taşıyor. Oysa bu kongrelerin yalnızca yüzde 5’i bile Ankara’da yapılsa, şehirdeki otel sayısı ve turizm geliri hızla artar.”

“AKYURT FUAR ALANI BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI”

Akyurt Fuar Alanı’ndaki gecikmenin ciddi kayıplara yol açtığını belirten Aygül, proje için yapılan yanlış yer seçiminin altını çizerek, “Eskiden Şeker Fabrikaları’nın bulunduğu alan, metro bağlantısı ve merkezi konumuyla fuar için idealdi. Ancak bu alan, önceki yönetim tarafından konut projesine dönüştürüldü. Akyurt’ta ise metro bağlantısı yok ve ulaşım zorluğu söz konusu. Bu sorunların çözülmesi ve projenin hızla tamamlanması gerekiyor.” dedi.

adsiz-tasarim-66.png

ANKARA’NIN TURİZM POTANSİYELİ NASIL HAREKETE GEÇER?

Fuar turizminin yanı sıra Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerinin de turizmi canlandırmada etkili olacağını belirten Aygül, “Ankara Kalesi’ni aslına uygun şekilde restore ederek bir kültür ve sanat merkezi haline getirebiliriz. Japon ve Çinli turistler Kapadokya’ya akın ediyor. Eğer onları bir iki gece Ankara’da konaklatabilirsek, şehrin turizm gelirlerini artırabiliriz. Ankara’nın Hititlerden Osmanlı’ya kadar uzanan derin tarihini öne çıkarabiliriz.” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.