Ankara Milletvekili Sadullah Ergin'den kanser hastalarının ilaç çilesi için Meclis'e önerge!

DEVA Partisi Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, kanser hastalarının ilaçlara erişim sorununu gündeme taşıyarak, Meclis'e önemli bir soru önergesi sundu.

Ankara Milletvekili Sadullah Ergin'den kanser hastalarının ilaç çilesi için Meclis'e önerge!
Yayınlanma:

Kanser tedavisi gören hastaların, hayati ilaçlarına ulaşmakta yaşadığı zorlukları dile getiren Ergin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) birçok kanser ilacını karşılamadığını ve bu nedenle hastaların haklarını aramak için mahkemelere başvurmak zorunda kaldığını vurguladı.

İLAÇ BEDELLERİ İÇİN MAHKEMEYE GİTMEK ZORUNLULUĞU

Ergin, önergesinde kanser hastalarının tedavi süreçlerinde ciddi mağduriyetler yaşadığını belirterek, SGK’nın ilaç bedellerini karşılamadığı için hastaların mahkeme yoluna başvurduğunu söyledi. Tedavi sırasında açılan davalarda, mahkemelerin geçici kararlarla ilaç bedellerini SGK’ya ödettiğini hatırlatan Ergin, son dönemde bazı mahkemelerin bu tedbir taleplerini reddetmeye başladığını belirtti. Bu durumun, kanser hastalarının tedaviye erişiminde büyük aksamalara yol açtığını vurgulayan milletvekili, şikayetlerin arttığına dikkat çekti.

ERGİN: "HASTALARIN YAŞAM HAKKI TEHLİKEDE"

Sadullah Ergin, önergesinde kanser hastalarının yaşadığı gecikmelerin tedavi süreçlerine olumsuz etkilerinin altını çizdi. Tedavi sürecinin aksamasının hastaların sağlık durumunu daha da kötüleştirdiğini ifade eden Ergin, "Özellikle yaşam hakkını doğrudan etkileyen bu ilaç erişim sorunu, toplumsal adaletin sağlanması açısından da kritik bir mesele" dedi.

BAKANLIKLARA ORTAK ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, bu sorunun yargıya taşınmadan çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. İlaç bedellerinin SGK tarafından geçici olarak karşılanmasını sağlayacak daha etkili bir mekanizmanın oluşturulup oluşturulamayacağını soran Ergin, ilgili bakanlıkların bu konuda ortak bir çalışma yapmasının önemini vurguladı. Ayrıca, devletin sosyal devlet ilkesi doğrultusunda vatandaşlarının sağlık hakkını gözetmesi gerektiğini dile getiren Ergin, kanser hastalarının tedaviye erişimlerinin kolaylaştırılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.