Ataması yapılmayan öğretmenler artık umutsuz!

Eğitim fakültelerinden mezun olan veya başka bir fakülteden mezun olup pedagojik formasyon alan ve öğretmenliğe atanma koşullarına sahip kişiler de dikkate alındığında atanamayan öğretmen sayısı 1 milyonu geçiyor.

Ataması yapılmayan öğretmenler artık umutsuz!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nde yer alan, kamuda emekli olanların sayısı kadar istihdam artışına gidilmesi kararına tepki gösteren ataması yapılmayan öğretmen adaylarından Dilek Dölek, "Devlet büyüklerimizin bize söylediğini yapıp kendime başka bir yol çiziyorum!" dedi.

anadolu-20240605-004526-0000.jpg

Dilek Dölek, atanamama konusunda artık çok çaresiz bir noktada olduklarını belirterek, sınava çalışmayı tamamen bıraktığını söyleyen Dilek Dölek, "Gerçekten çalışmıyorum sınava. Çünkü çalıştığımda ne olacağını daha doğrusu ne olmayacağını çok iyi biliyorum. Şu an sadece özel bir kurumda Haftada 8 saat çalışıyorum ve bu şekilde kendi harçlığımı çıkartmaya çalışıyorum. Onun dışında gönüllülük hareketlerine başvurdum. Orada devam ediyorum. Arama kurtarma gönüllüsüyüm aynı zamanda SMA'lı çocuklar için gönüllü ablalık yapıyorum." dedi.

Yeni gelen mülakat ve sınav sisteminin zorunlu işlediğinin altını çizen Dölek, önce mülakat, mülakattan sonra öğretmen akademisi ve sonrasında akademideki puana göre atama mantığının atama sayısını ciddi anlamda düşüreceğini belirtti.

anadolu-20240605-004440-0000.jpg

Dölek, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nde" yer alan kamuda sadece emekli olanların sayısı kadar alım yapılması kararının da atamada ciddi düşüşler yaratacağını düşünüyor.

"Çalışsam da kendimi bu kadar heba etmeme değecek mi?" diye soran Dilek Dölek, çalışanların da düşük emekli maaşları nedeniyle emekli olmak istemediğini söyledi. Dölek, bu ekonomik şartlar altında çalışanların maaşlarını yarısı kadar emekli maaşıyla geçinmekte zorlanacaklarını ifade ederek, son çıkan tasarruf paketine de tepki gösterdi.

Bu konuda yetkililerin artık çözüm üretemez olduğunu ve umutsuz olduğunu söyleyen Dölek, "Ben de elimden geldiğince yetkililerimizi dediği gibi kendime yeni bir yol çiziyorum." dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.