Atel nedir? Atel neden takılır?

Atel, kırık veya yaralanmış dokuları korumak veya ağrıyı azaltmak için vücudun bir bölümünü sabitlemek suretiyle hareketsiz hale getirmek için kullanılan destekleyici bir ekipman olarak tanımlanıyor.

Atel nedir? Atel neden takılır?
Yayınlanma:

Ateller, çeşitli malzemelerden yapılabiliyor, ancak en yaygın olarak kullanılan malzemeler plastik, alçı ve metal. Ateller, yaralanmanın türüne ve ciddiyetine bağlı olarak farklı şekillerde tasarlanabiliyor.

Ateller, kırık, incinme ve burkulmalar gibi farklı yaralanma çeşitlerinin tedavisinde kullanılıyor. Ateller, yaralanmanın iyileşmesi için gereken süre boyunca hareketsiz kalmasını sağlayarak, ağrıyı azaltmaya, hasarı önlemeye ve iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı oluyor.

atel.jpg

Ateller, hem hastanelerde hem de evde kullanılabiliyor. Hastanelerde, ateller genellikle kırık veya yaralanmanın hemen ardından uygulanıyor. Evde, ateller, ameliyat sonrası veya kırık veya yaralanmanın iyileşmesi için gereken süre boyunca kullanılabiliyor.

Atellerin çeşitli avantajları mevcut. Ateller, yaralanmanın iyileşmesi için gereken süre boyunca ekstremitenin hareketsiz kalmasını sağlayarak, ağrıyı azaltmaya, hasarı önlemeye ve iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı oluyor. Atellerin bazı dezavantajları da vardır. Ateller, rahatsız edici olabilir ve ciltte tahrişe neden olabiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.