Aybüke Yalçın kimdir? Şehit Şenay Aybüke Yalçın hatırasına...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'ın Kozluk ilçesinde 6 yıl önce PKK'lı teröristlerin alçak saldırısı sonucu 22 yaşında şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ı andı.

Aybüke Yalçın kimdir? Şehit Şenay Aybüke Yalçın hatırasına...
Yayınlanma:

Aybüke Yalçın kimdir? Aybüke Yalçın kaç yaşında ve kim tarafından öldürüldü? Aybüke Yalçın ne zaman öldürüldü? Şehit Şenay Aybüke Yalçın kaç yaşındaydı?

Aybüke Yalçın 6 yıl önce, PKK'lı teröristler tarafından alçakça şehit düşürüldü. Tüm Türkiye'nin kalbinde yara olan bu olay, unutulmaması gereken örnekler arasında yer alıyor.

Şehit Şenay Aybüke Yalçın, gençliğinin baharında, Türkiye'nin geleceği olan miniklere öğretmenlik yapmak için Batmandaydı... Aybüke Yalçın, 9 Haziran'da şehit düştü.

Tüm yurdu hüzne boğan acı olayın yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ı andı.

AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Şenay Aybüke Yalçın 1994 yılında Çorum Osmancık'ta dünyaya geldi. 9 Haziran 2017 yılında ise banlı terör örgütü PKK tarafından şehit düşürüldü. Türk öğretmen. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü''nden mezun oldu. 2016''da Batman''ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Aynı zamanda izci lideriydi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum