Aylardır herkes öksürüyor: Fahrettin Koca'dan salgın açıklaması geldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, geçen yıla göre acil servis başvurularında yüzde 20 artış olduğunu ifade ederek, özellikle İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranının yaklaşık yüzde 83 olduğunu belirtti.

Aylardır herkes öksürüyor: Fahrettin Koca'dan salgın açıklaması geldi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Son günlerde ülke genelinde artan solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlıklarının ardından Fahrettin Koca açıklama yaptı.

Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"İçinde bulunduğumuz kış aylarında, virüs kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlemleniyor. Bu durum ülkemize özgü bir durum değil, kış aylarında diğer ülkelerde de benzer durumlar yaşanıyor. Mevsim şartları nedeniyle beklenen bir durum olduğu için endişe edilecek bir durum yok. Ancak geçen yılın aynı dönemine göre acil servise başvurularda yüzde 20'ye yakın bir artış olduğunu söyleyebiliriz. En sık karşılaşılan enfeksiyonlar grip (influenza), ardından RSV ve COVID-19'dur.

Soğuk algınlığı ve nezle şikayetleriyle karşılaşıldığında, basit tedbirlerle kısa sürede iyileşmek mümkündür. Bu durumlar genellikle basit önlemlerle atlatılabilir. Ancak şikayetler uzun süre devam ediyorsa, özellikle kronik hastalığı olanlar, hamileler, 65 yaş üstü bireyler ve 2 yaşın altındaki çocuklar için acil servise başvurmak önemlidir."

Sağlık Bakanı, özellikle İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 83 olduğunu ve bu nedenle İstanbul'un en fazla etkilenen il olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.