Bahadır Yenişehirlioğlu kimdir? Bahadır Yenişehirlioğlu ne iş yapıyor?

Bahadır Yenişehirlioğlu kimdir? Bahadır Yenişehirlioğlu ne iş yapıyor? Bahadır Yenişehirlioğlu hakkında bilinmeyenler haberimizde... İşte detaylar…

Bahadır Yenişehirlioğlu kimdir? Bahadır Yenişehirlioğlu ne iş yapıyor?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bahadır Yenişehirlioğlu, Türkiye'de birçok kişi tarafından merak edilen bir isim haline gelmiştir. Bahadır Yenişehirlioğlu'nun hayatı ve kariyeri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için işte önemli detaylar:

Bahadır Yenişehirlioğlu, 18 Ocak 1962 tarihinde Manisa'da dünyaya gelmiştir. Edebiyat dünyasında özellikle roman türünde eserler veren Yenişehirlioğlu, aynı zamanda bir avukattır ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezundur.

ak-parti-milletvekili-adayi-bahadir-yenisehirlioglu-kimdir-bahadir-yenisehirlioglu-nereli-kac-yasinda-xtaw-jpg.webp

Ününü TRT 1'de yayımlanan "Payitaht Abdülhamid" dizisiyle kazanmıştır. 2017-2021 yılları arasında bu dizide "Tahsin Paşa" karakterini canlandırmış ve beş sezon boyunca büyük bir beğeni toplamıştır. Ayrıca, 2021-2022 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizisinde "Derviş" karakterini oynamıştır.

bahadir-yenisehirlioglu-kimdir-bahadir-15992520-2831-amp.jpg

Bahadır Yenişehirlioğlu, 2023 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) çatısı altından Manisa milletvekili adayı olmuş ve seçilmiştir.

Edebiyat alanındaki eserleri arasında "Aşk Çölü," "Beyaz Usta Siyah Çırak," "Aşk Cephesi," "Kanaviçe," "Kara Güneş," "Kerime," "Tahta At," "Son Hasat," "Hünkârım," "Antikacı," "Sonra Giydirir Aşk Esvabını," "Hanne" gibi romanlar yer almaktadır.

u-7.jpg

Ayrıca, Bahadır Yenişehirlioğlu, sinema dünyasında da kendine yer bulmuş ve "Hürkuş: Göklerdeki Kahraman" (2018) ve "Direniş Karatay" (2018) gibi önemli filmlerde rol almıştır.

x720.jpg

Dizi kariyeri ise "Yedi Güzel Adam" (2014), "Sevda Kuşun Kanadında" (2016), "Payitaht Abdülhamid" (2017-2021), "Mesnevi'den Hikayeler" (2020), "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" (2021-2022), "Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı" (2022-2023) gibi projelerle zenginleşmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.