Bakan Yerlikaya'dan batan gemi hakkında açıklama!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında batmakta olan 'Batuhan A' adlı ticari gemide bulunan 6 mürettebat için yapılan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya'dan batan gemi hakkında açıklama!
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile, Bursa Karacabey açıklarında batmak üzere olan Batuhan A adlı ticari gemide bulunan 6 mürettebat için Sahil Güvenlik ekiplerinin anında müdahale ettiğini belirtti.

EKİPLER ARAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Sabah saatlerinde Marmara Denizi'nde geminin ağır hava ve deniz koşulları nedeniyle battığı bilgisinin alındığını ifade eden Yerlikaya, olay yerine 2 Sahil Güvenlik Gemisi ve 2 Sahil Güvenlik Botu ile 2 römorkörün sevk edildiğini açıkladı. Gemiden boş bir can salı bulunduğunu ve arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Korveti ve Uçağı'nın da katılacağını belirtti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bölgeye intikal edemeyen bir Sahil Güvenlik Helikopteri'nin de hazır beklediğini ve hava şartlarının elvermesi durumunda derhal görevlendirileceğini aktardı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.