Başkan İlyas Aktürk duyurdu: Kamu servis araçları için ihale çalışmaları başladı

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, kamu servis araçlarının hizmete devam etmesinden duyduğu memnuniyeti anadolugazete.com.tr ile paylaştı. Aktürk, “Esnaf, yılbaşından sonra işsiz kalacakları konusunda çok endişeliydi. O dönemde esnafa hâl hatır sormaya korkar hale gelmiştik ancak şimdi yüzümüz gülüyor.” dedi.

Başkan İlyas Aktürk duyurdu: Kamu servis araçları için ihale çalışmaları başladı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Geçtiğimiz aylarda Ankara’daki servis aracı işletmecileri bir araya gelerek tasarruf tedbirleri kapsamında, kamuda servis hizmetlerinin kaldırılmasını protesto etmişti. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, tasarruf genelgesi kapsamında kamuda memur-personel servis hizmet sözleşmelerinin iptal edilmesine ilişkin kararın yapılan istişareler sonucu iptal edildiğini söyledi.

okul-tasiti.jpg

“SERVİSÇİ ESNAFI BAŞTA ENDİŞELİYDİ, ŞİMDİ YÜZLER GÜLÜYOR

Kamuda personel servis hizmetinin devam etmesi kararının servisçi esnafı tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getiren Aktürk, “Esnaf 'yılbaşından sonra işsiz kalacağız' endişesindeydi. Kime halini sorsak, hepsi mutsuzdu. ‘Benim kızım okuyor, düğün yapacağız ya da köye ev yaptıracağız’ şeklinde konuşuyorlardı. Sayın Cumhurbaşkanı'na, bu süreçte bizimle birlikte olan sendikalara, esnafa ve Ankara halkına teşekkür ediyoruz. Yüzümüz şu an gülüyor, bir nebze nefes aldık.” şeklinde konuştu.

KAMU SERVİS ARAÇLARI İÇİN İHALE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yılbaşında süresi bitecek olan kurumlar ile 1 Temmuz tarihinden itibaren sözleşmesinin sona erdiği 10 kurum için ihale çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Aktürk, “Kamu servis araçlarının sözleşmesi bir yıllıktır ve her yıl yapılır. Şu anda Cumhurbaşkanlığından yayınlanan genelgeyle birlikte sözleşmesi yenilenmeye başlayan kurumlar için ihaleye çıkılmasını bekliyoruz. Bunun için de çalışmalara başladık.” diye aktardı.

ic-foto.jpeg

ARAÇLARDA MODEL ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

Yönetmelik gereği araçlarını sürekli yenilediklerini söyleyen Aktürk, bu durumun esnafı çıkmaza sürüklediğini bildirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizler memur ve öğrenci taşımak için araçlarımızı devamlı yeniliyoruz. Bu dönem 3 ve 6 yaşında araç modelleri istemezler. Böyle olunca esnaf bankadan 3-5 yıllığına kredi çekiyor ve araç yenileniyor. Borç bittikten sonra yeniden aracı değiştirmek için bankadan kredi çekiyor. Bu döngü hep böyle devam ediyor. Tasarruf paketinden sonra model şartının daha iyi olacağını umuyoruz, böylece esnafımız borçlandırılmamış olur.”

“YILBAŞINDA SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Yılbaşında servis ücretleri için yeni bir zam talebinde bulunup bulunmayacakları hakkında konuşan Aktürk, şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomi bu şekilde devam ederse yılbaşında yeni bir zam talebinde bulunmayı düşünmüyoruz. Zam yapmadan 2024-2025 eğitim-öğretim yılını bu şekilde tamamlamak istiyoruz. Yeni yıla 3 ay var, ülke ekonomisinde değişiklik olursa ona göre bir ayarlama yaparız. Asgari ücrete ne kadarlık bir zammın yapılacağı ile ilgili planımızı yaparız. Bu nedenle kesin olmamakla birlikte gelecekte bir zam görünmüyor.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.