BM'den acı Gazze tablosu: Gazze'de 100 bine yakın kişi öldürüldü, yaralandı veya kayboldu

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarında yaklaşık 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini, yaralandığını veya kaybolduğu bildirildi.

BM'den acı Gazze tablosu: Gazze'de 100 bine yakın kişi öldürüldü, yaralandı veya kayboldu
Yayınlanma:

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarında yaklaşık 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini, yaralandığını veya kaybolduğunu bildirdi.

Lazzarini, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Gazze nüfusunun yüzde 80'inden fazlasının yerinden edildiğine vurgu yaptı.

Gazze'de 17 bin çocuğun korumasız veya ailesinden ayrı kaldığına dikkat çeken Lazzarini, "4 ay boyunca süren savaşta Gazze'de yaklaşık 100 bin insan hayatını kaybetti, yaralandı veya hala kayıp. Bu, nüfusun yaklaşık yüzde 5'ine denk geliyor. Bu tür bir kaybın ne anlama geldiğini, kendi şehrinizde veya ülkenizde düşündüğünüzde daha iyi anlayabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Ateşkes çağrısını yineleyen Lazzarini, Gazze'deki çatışmaların devam ettiğine dikkat çekerek, "Savaş devam ediyor ancak kazanan olmayacak. Yalnızca acı, sefalet ve keder olacak. Ateşkesin zamanı geldi. Gazze'deki, İsrail'deki, bölgedeki ve ötesindeki insanların iyiliği için farklı bir yaklaşıma ihtiyaç var." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk olan 27 bin 478 kişi öldü, 66 bin 835 Filistinli ise yaralandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.