İsrail, Cibaliya ve Han Yunus'ta katliam yaptı: Yüzlerce ölü ve yaralı var

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda, 10'u çocuk toplam 28 Filistinli yaşamını yitirdi, 40 kişi de yaralandı. İsrail ordusunun yine Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 150 kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirilmişti.

İsrail, Cibaliya ve Han Yunus'ta katliam yaptı: Yüzlerce ölü ve yaralı var
Yayınlanma:
Güncelleme:

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda, 10'u çocuk toplam 38 Filistinli yaşamını yitirdi, 40 kişi de yaralandı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, İsrail ordusu, Han Yunus'ta "el-Fera" ailesine ait bir evi hedef alarak geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sırasında çok sayıda kişi hayatını kaybederken, yaralananlar da oldu. Tanıklar, İsrail savaş uçakları ve topçu birliklerinin kentin güneyindeki el-Menara, Maan, eş-Şeyh Nasır ve Giyzan en-Neccar mahallelerini hedef aldığını, bu durumun birçok Filistinli ailenin Han Yunus’un batısına kaçmasına neden olduğunu bildirdi.

Gece saatlerinde kentin doğu bölgelerine de sınırlı kara saldırıları düzenlendiği ifade edilirken, bu operasyonlarla eş zamanlı hava saldırılarının da gerçekleştirildiği aktarıldı. Tanıklar, İsrail ordusunun karadan girdiği alanlarda Filistinlilerin evlerine ve mülklerine ciddi zararlar verdiğini belirtti.

Han Yunus’taki sağlık kaynakları, İsrail saldırıları nedeniyle Nasır ve Gazze-Avrupa hastanelerine 28 cenaze ve 40 yaralı getirildiğini bildirdi.

17 BİN ÇOCUK VE 11 BİN 378 KADIN

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaklaşık 17 bini çocuk ve 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplam 42 bin 847 Filistinli hayatını kaybetti; 100 bin 544 kişi yaralandı. Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin olduğu, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alındığı ve sivil altyapının büyük zarar gördüğü bildiriliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.