Çiğköfte sektöründe alternatif seçenekler: Japon işi çiğköfte olur mu ?
Türkiye'de çiğköfte sektörü, tüketicilerin taleplerine yanıt vermek için farklı yöntemler denemeye devam ediyor. Son zamanlarda birçok çiğköfte üreticisi, et içermeyen vegan çiğköfte seçeneklerini piyasaya sürerken, sunum olarak da farklı tarzda üretim yapan yerlerle karşılaşıyoruz. Çiğköfte tutkunları ise bu yeni seçenekleri denemeye davet ediliyor.
HABER: GAMZE ERDOĞAN
Günümüzde çiğköfte, geleneksel lezzetiyle Türk mutfağının önemli bir parçası olarak yerini koruyor. Bugün eski tariflere sadık kalınarak hazırlanan çiğköfte; hamburger, sushi, lavaş dürüm ve birçok farklı tarzda sunuluyor. Bunlardan biri olan Sushi Çiğköfte, geleneksel Japon Sushisi ile Türk mutfağına özgün çiğköfteyi birleştiren bir çeşit olarak biliniyor. Ankara Kızılay Serince Çiğköfte'deki sushi çiğköfte çeşitleri ise Çin çubuklarıyla servis ediliyor. Çalışanların "Son yıllarda en çok tercih edilen çeşidimiz Sushi Çiğköfte, talebi çok fazla" sözleriyle ifade ettiği Sushi Çiğköfte, kimilerine farklı gelirken kimilerine ise "Sushi Çiğköfte olmaz Adıyaman Çiğköfte" olur dedirtiyor.
ÇİĞKÖFTE NEREDEN GELİYOR?
Çiğköfte, kökeni binlerce yıl öncesine dayanan geleneksel bir Türk yemeğidir. Antik dönemlerde Mezopotamya ve Anadolu coğrafyasında bulgurun, etin ve baharatların karıştırılmasıyla yapılan bir yiyecek olarak bilinir. İlk olarak Hititler döneminde (MÖ 1600-1200) çiğköftenin yapıldığına dair bazı bulgular vardır. Bu dönemde çiğköfte, savaş zamanlarında askerlerin dayanıklılığını artırmak için tüketilen bir yiyecek olarak bilinirdi. Daha sonraki dönemlerde çiğköfte, Anadolu ve çevresindeki kültürlerin etkileşimiyle ve zamanla farklı lezzetler ve tarifler kazandı. Özellikle Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden Türk boylarıyla birlikte çiğköftenin tarifi ve kullanılan malzemeler çeşitlendi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.