Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete yeni anayasa çağrısı: ''Uzlaşmaya hazırız''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Kampı'nda yaptığı kapanış konuşmasında önemli başlıklara değindi. Özellikle Filistin meselesi üzerinde durarak Türkiye'nin bu konudaki tutumunu vurgulayan Erdoğan, Netanyahu'ya çağrıda bulunarak Filistin'e yönelik katliamlara son verilmesi gerektiğini belirtti ve Türkiye'nin Filistin'in yanında olduğunu bir kez daha vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete yeni anayasa çağrısı: ''Uzlaşmaya hazırız''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yeni anayasa konusunda samimi olduklarını ve uzlaşıya hazır olduklarını ifade eden Erdoğan, siyasi bir bilek güneşi haline getirilmesini doğru bulmadıklarını dile getirdi. Erdoğan, oturup konuşarak en geniş şekilde ülkeyi darbe anayasası ayıbından kurtarmak gerektiğini söyledi.

Muhalefetten beklentilerini de dile getiren Erdoğan, onlardan da görüş ve önerilerini ortaya koymalarını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin güvenliğinden taviz vermeden hak ve özgürlükleri genişletmenin önemine vurgu yaptı.

Türkiye'nin terörle mücadelesi ve bölgedeki güvenlik konularına da değinen Erdoğan, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarının bertaraf edilmeden Türkiye'nin güvenlik hissiyatı sağlayamayacağını belirtti. Ayrıca siyasetin millete hizmet için yapıldığını ve eskilerle uğraşmanın zaman kaybı olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'nin maarif modelini hayata geçirdiğini ve belediye başkanlarıyla yapacakları toplantıda gereksiz tartışmalara girmeden daha fazla gönül kazanmak için gayret göstereceklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak, milletin sıkıntılarının çözüm adresi olacaklarını ve eksiklerini tamamlayacaklarını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.