Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Öğrenci sayımız 8 milyonu aşmış durumda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı Bingöl Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne gerçekleştirdiği konuşmada üniversitelerin toplumun merkezinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Öğrenci sayımız 8 milyonu aşmış durumda
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, üniversitelerin, ekonomik ve sosyal kalkınmanın itici gücü olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve başarı dileklerini iletti. Üniversitelerin, nitelikli insan kaynağı yetiştirerek topluma ve hayata değer kattığını belirten Yılmaz, genç ve dinamik nüfusun bir ülkenin en büyük sermayesi olduğunu vurguladı.

Yılmaz, ülke genelinde yükseköğretim alanında gerçekleşen köklü reform sürecini anlatırken üniversite sayısının ve öğretim personeli sayısının önemli ölçüde arttığını, öğrenci sayısının da 2002'den bu yana ciddi bir şekilde artarak 8 milyonu aştığını dile getirdi. Ayrıca yükseköğrenim bütçesinin önemli ölçüde arttığını ve üniversitelere yapılan yatırımların devam ettiğini belirtti.

Yılmaz, üniversitelerin yaygınlaştırılması, öğrenci barınma ihtiyaçlarının göz önünde bulundurularak yurt kapasitelerinin artırılması, burs ve kredi imkanlarının artırılması gibi alanlarda yapılan çalışmalardan da bahsetti. Ayrıca üniversite-sanayi işbirliklerinin desteklenmesi ve eğitim programlarının çağın gereksinimlerine uygun hale getirilmesi konularında yapılan çalışmaları da vurguladı.

Tören, birinci olan öğrencilere belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra, törene Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri de katıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.