Esnek çalışma yasalaşıyor

Hükümetin İş Kanunu'nu köklü bir şekilde değiştireceği yönündeki haberler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 'esnek çalışma' sistemine geçileceğine dair verdiği sinyallerle desteklenmişti.

Esnek çalışma yasalaşıyor
Yayınlanma:

Şimdi, hükümetin üzerinde çalıştığı taslağın detayları ortaya çıkıyor.

Ekonomi gazetesinden Besti Karalar'ın aktardığına göre, hükümet kamuda 'esnek çalışma' modelini dört ana başlık altında ele alacak: Uzaktan çalışma modeli, Kısmi çalışma modeli, Değişken zamanlı çalışma modeli ve Akademik eğitim amaçlı çalışma modeli. Bu modellerin, dijital meslek gruplarına uyarlanacağı ve tüm meslek gruplarını kapsamayacağı belirtiliyor.

Esnek çalışma modelinin, özellikle mühendislik ve dijital alanlarda faaliyet gösteren meslek gruplarını hedeflemesi öngörülüyor. Yapay zeka gibi çağın meslekleri üzerinde yoğunlaşarak, gençlerin bu alanlarda istihdam edilmesi ve iş alanlarının açılması amaçlanıyor.

Bununla birlikte, çalışma günlerinin 5'ten 4'e indirilmesinin şimdilik uzak bir ihtimal olduğu ancak çalışma saatlerinin kısaltılabileceği ifade ediliyor. Bu değişikliklerin 30 milyon kişiyi etkilemesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.