Filiz Akın kimdir? Filiz Akın ne iş yapıyor? Filiz Akın’ın biyografisi!

Türk sinemasının efsane oyuncusu Filiz Akın evli mi? Filiz Akın hangi filmlerde rol aldı? Filiz Akın’ın biyografisi! İşte detaylar..

Filiz Akın kimdir? Filiz Akın ne iş yapıyor? Filiz Akın’ın biyografisi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk sinemasının efsane isimlerinden biri olan Filiz Akın'ın sağlık durumu sevenlerini endişelendirdi. Akın, sol kulağının üst kısmından kaynaklanan kanserli doku ve ses telleri sorunları nedeniyle bir dizi ameliyat geçirdikten sonra, hasta yatağında bir paylaşım yaptı.

FİLİZ AKIN HAKKINDA

2 Ocak 1943 tarihinde Ankara'da doğan Filiz Akın, genç yaşlarda Türk sinemasının en tanınmış yıldızlarından biri haline geldi. Artist mecmuasının düzenlediği bir yarışmayı kazandıktan sonra oyunculuğa adım atan Akın, 1962 yılında "Akasyalar Açarken" ile sinema kariyerine başladı. Kolejli Kız, Yankesici Kız gibi dönemin popüler filmlerinde rol alarak büyük bir hayran kitlesi edindi.

filiz-akin-a-ne-oldu-99acc.jpg

Aynı zamanda Türker İnanoğlu, Bubi Rubinstein ve MİT müsteşarı Sönmez Köksal ile evlilikler yapmış olan Filiz Akın, ünlü bir oyuncu olmanın ötesinde Türk sinemasının önemli simgelerinden biri haline geldi. İlker İnanoğlu'nun annesi olarak da tanınan Akın, 2002 yılında çene kanseri teşhisi kondu, ancak bu zorlu dönemi başarıyla atlattı.

Kanseri yendiği dönemde, kansere karşı farkındalık yaratmak için "sarı bilezik" ve "mavi bilezik" gibi kampanyalar düzenledi. Ayrıca, "Türkiye'de İşitmeyen Kalmasın" adlı bir kampanya başlatıp yürüterek sosyal güvencesi olmayan 2000'e yakın çocuğun işitme cihazına sahip olmasını sağladı.

Filiz Akın, 2004 yılında "Dört Yapraklı Yonca" adlı bir kitap yazdı ve 2007'de "Başrolde Filiz Akın" adlı bir kitap hakkında yazılar yazan Pınar Çekirge tarafından konu edilen bir çalışma yayınladı.

Filiz Akın'ın sağlık durumu hakkında net bir açıklama yapılmamış olsa da hayranları onun bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyor. Sinema dünyasının unutulmaz yıldızlarından biri olan Akın, Türk sinemasına kattığı değerle her zaman hatırlanacaktır.

filiz-akin-hasta-mi-filiz-akin-in-saglik-surumu-15509219-6782-amp.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.