Gençler fotoğrafçılık öğreniyor

Altındağ gençlik merkezlerinde fotoğrafçılık kursları yoğun ilgi görüyor.

Gençler fotoğrafçılık öğreniyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Altındağ gençlik merkezlerinde fotoğrafçılık kursları yoğun ilgi görüyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Yaz okulları Altındağlı gençlerimiz için büyük fırsat. Hem teorik hem de pratik olarak verdiğimiz fotoğrafçılık ve photoshop kursuna katılarak başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Altındağ Belediyesi gençlik merkezlerinin yaz okullarında gençler hem eğleniyor, hem de öğreniyor. Hayatımızın bir parçası olan ve sosyal medyanın da etkisiyle yaygınlaşan fotoğraf çekme sanatını keyifle öğreten Fotoğrafçılık ve Photoshop kurslarına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Altındağlı gençlerin yaz tatillerini fırsata çevirebilmeleri, merak ve ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri için yaz okulları kapsamında çok sayıda branşta ders verdiklerini ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Her anımız bizim için çok kıymetli. Bu anların ölümsüzleştirilmesini sağlayan fotoğrafın da artık hayatımızda büyük bir yeri var. Hem teorik hem de pratik olarak verdiğimiz fotoğrafçılık ve photoshop kursuna katılarak başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

YOĞUN TALEP ÜZERİNE TEKRAR AÇILACAK

Fotoğrafçılık ve Photoshop kursu eğitmeni Taner Aka, 4 yıldır Altındağ Belediyesi gençlik merkezlerinde verdiği kurslara gençlerin ilgi gösterdiğini dile getirdi. Aka, “Şu an kursumuzda 50 kişi var. Öğrencilerimiz bilgi ve becerileri arttıkça derslere daha fazla ilgi gösteriyor. Fotoğrafçılık kursuna yoğun talep olduğu için yıl için tekrar açmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.

FOTOĞRAF ANI YAKALAMAKTIR

3 yıldan beri fotoğrafçılıkla uğraştığını ve fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini söyleyen fotoğrafçılık ve photoshop kursu öğrencisi 13 yaşındaki Eren Özdemir Ersoy, “Fotoğraf anı yakalamaktır. Sosyal medyada bunu sürekli yapıyoruz. 2-3 senedir fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Kursta öğrendiğim bilgileri uygulayarak fotoğraf çektiğimde daha iyi kareler elde ettiğimi fark ettim. Artık çekeceğim yerin ışığına ve kadrajına çok dikkat ediyorum” şeklinde konuştu.

YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR

Her anın değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Fotoğraftan genel olarak beklentimiz yaşadığımız anın daha çok farkına varmak ve anı kıymetlendirmektir. Bu kurs sayesinde Altındağlı gençlerimizin büyük bir keyifle fotoğraf çektiğini gördüm. Öğrencilerimiz yaz okulları sayesinde yaz tatillerini fırsata çevirerek spor, kültür ve sanat alanlarında kendilerini geliştiriyor ve yeteneklerini keşfediyorlar. Bu bizim için çok sevindirici bir durum. Kurslara katılan tüm gençlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.