Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar dikkat!

TBMM'nin tatile girmesiyle bir süre gündemden düşen af düzenlemesi, Meclis'in tekrar çalışmalara başlamasıyla yeniden ön plana çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlara af imkanı tanıyacak.

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar dikkat!
Yayınlanma:

Torba Kanun tasarısının içeriğine göre, af düzenlemesiyle Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi tüm borçlardan vazgeçilecek.

KİMLER BU AFTAN FAYDALANACAK?

1 Ocak 2014 tarihinden önce GSS prim borcu olanlar, yeni af düzenlemesinden faydalanabilecek. Bu çerçevede, söz konusu tarihten önceki ödenmemiş GSS primleri, gecikme cezası ve gecikme zammından tamamen vazgeçilecek.

GSS TUTARI NE KADAR?

GSS prim tutarları, bu yılın sonuna kadar geçerli olmak üzere asgari ücretle doğru orantılı olarak belirlendi. Bu kapsamda, aylık prim tutarı 600 lira olarak tespit edildi, dolayısıyla yıllık prim ise 7 bin 200 lira oldu.

AF NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Önerge, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda onay alması durumunda Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yasal bir statü kazanacak.

GSS prim borçları, Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından haciz veya icra yoluyla tahsil edilebilir. Ayrıca, GSS prim borcu bulunan kişilerin, acil servis hizmetleri dışında muayene veya tedavi olma imkanına sahip olmadığı belirtilmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.