Gökçek’ten hissedarlara hissenizi devredin teklifi

“Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş”, Olağanüstü Genel Kurulu hissedarların katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlık etti.

Gökçek’ten hissedarlara hissenizi devredin teklifi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

AYNUR ÇETİN

Akyur’ta Esenboğa Havalimanı yakınlarında yapılması planlanan ve 26 Mayıs 2015 tarihinde temeli atılan dev fuar alanı için önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş’de olağanüstü kurul toplandı. Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi için kurulan Şirket'in ortaklarından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ile Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz üç kez Yönetim Kurulu toplantısına katılmayınca, Olağanüstü Genel Kurul Kararı alınmıştı.

HİSARCIKLIOĞLU HARİÇ HEPSİ KATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıya fuar alanının inşası için kurulan şirketin hissedarlarından, Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı (ANKESOB) Mehmet Yiğiner katıldı. Yönetim Kurulu’na ihtarname gönderek toplantıya katılmayacağını bildiren ATO Başkanı Gürsel Baran ile ATB Başkanı Faik Yavuz katılırken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katılmadı.

GÖKÇEK: ÖNÜMÜZÜ GÖRMEYE ÇALIŞTIK

Saat 15.00’da başlayan toplantıya gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. Gazetecileri toplantıya davet eden Gökçek ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilerin 2 dakikalık görüntü almasına izin verdi. İki dakikanın ardından gazeteciler dışarı çıkarılırken, toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantının sonunda yapılan açıklamada Gökçek, “Bugün özellikle Ankara için son derece önem arz eden Ankara Fuar ve Kongre Alanı ile ilgili olarak arkadaşlarımızla bir araya geldik. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu hariç diğer tüm üyelerin toplantıda bulundu. “Katılanlarla birlikte toplantımızı yaptık. Her ne kadar ASO, ATB ve TOBB daha önceden toplantıya katılmayacaklarını bildirdilerse de sağolsun lütfedip buraya geldikleri için rahatlıkla güzel bir toplantı yaptık. En azından önümüzün ne olacağını görmeye çalıştık” dedi.

GÖKÇEK’TEN “HİSSENİZİ DEVREDİN” ÖNERİSİ

Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş.’nin Olağanüstü Genel Kurulu Toplantısı’nda, hissedarlara, hisselerini Büyükşehir Belediyesi ile Akyurt Belediyesi'ne devretmelerini, projenin bu şekilde yürütülmesini öneren Gökçek, “Bizim teklifimiz; özellikle Akyurt Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, hisseleri devralsın, yoluna devam etsin ve bu işi bitirilsin.  Diğer şirket hissedarlarının mevcut Fuar Alanı projesini pahalı buldu. Daha ucuz bir proje yapılmasını teklif ettiler. Ancak, projeye büyük paralar verdik, projeyi çizdirdik,  onun devam etmesini istiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Akyurt Belediyesi’ne hisselerini devrederlerse bu iş bitecek. Değerlendirmeler sonrası inşallah bir netice alırız” diye konuştu.

KENDİ YÖNETİMLERİNE SUNACAKLAR

Şirket hissedarları toplantı sonrası bir açıklama yapmaktan kaçınırken, Gökçek’in bu önerisini yönetim kurullarına taşıyacaklarını, oradan çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.