Halkbank 8 köşe

Efelerin en büyüğü Başkentin mavi beyazlı ekibi Halkbank oldu. 2016-2017 Efeler Ligi birbirinden zorlu maçların ardından sona erdi. Başkent temsilcisi Halkbank seride 2-1 önde geldiği İzmir’den 8’ni kez şampiyon olarak Ankara’ya dönmenin keyfiniyaşadı.

Halkbank 8 köşe
Yayınlanma:
Güncelleme:

Efeler Ligi’nde ya tamam ya da şampiyonluk maçı nefesleri kesti. Efeler Ligi Final Etabı’nın dördüncü maçında Arkas Spor ile Halkbank karşı karşıya geldi. İzmir Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Uluslararası hakemlerimizden Erdal Akıncı ve Yasin Okumuş hakem ikilisi yönetti. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele 2 saat 10 dakika sürdü. Şampiyon Halkbank maçın setlerini 19-25, 25-23, 18-25, 25-14, 10-15 kazandı. Başkent ekibi, zorlu ve yorucu geçen sezon sonunda 8. şampiyonluğunu kazanarak büyük bir zafere daha imza attı.

SEZONA KÖTÜ BAŞLADI

Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu bu sezona da şampiyonluk parolası ile başladı. Fakat ligin ilerleyen haftaları ile birlikte bir türlü beklenen sonuçları alamayan Halkbank teknik adam değişikliğine giderek ne kadar doğru bir karar aldığını sezon bitince gördü. 2016-2017 sezonu Efeler Voleybol Ligi finali dördüncü maçında Arkas Spor’u 3-1 yenen Halkbank, toplamda 8, üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaştı.

HALKBANK ETKİLİ BAŞLADI

Seriye 2-1 önde başlama avantajı ile İzmir’e gelen Halkbank karşılaşmaya çok hızlı başladı. Özellikle serviste rakibine üstünlük kuran başkent ekibi setin sonunda sallansa da 27 dakika süren seti 25-19 alarak 1-0 öne geçti. Mavi beyazlılar özellikle ilk sette çok iyi servis atarak maça başladı. Burutay Subaşı’nın etkili servis turu ile rakibinin oyun kurmasına izin vermedi ve bu seti rahat bir oyunun ardından almayı bildi.

KILPAYI ARKAS SPOR

İkinci sete de servis ve blok sayıları bularak başlayan Halkbank, defansta da dikkatli oynayıp köşe hücumlarında etkili oldu. Kısa sürede toparlanan evsahibi Arkas Spor 14-16’lık ikinci teknik molada Halkbank’a yaklaştı. Moladan fırtına gibi dönen Halkbank bir ara farkı 4 sayıya çıkardı. Çabuk toparlanan İzmir ekibi 20-20’de eşitliği yakaladı. Setin sonunda defansta ve hücumda çok basit hatalar yapan Halkbank seti 25-23’lük skorla Arkas Spor’a verdi ve durum 1-1’e geldi.

ÜÇÜNCÜ SETTE YİNE FARKLI SKOR VARDI

Üçüncü sette Halkbank üstünlüğü vardı. Blok ve atak sayıları bulan başkentliler seti 25-18 alarak 2-1 öne geçti. Bu sette Hollandalı smaçörü Dick Kooy etkili olan mavi beyazlılar bu sette rakibin kendisine yetişmesine izin vermedi. Burutay’ın etkili servisleri ve savunmada dikkatli olup iyi servis karşılayan libero Hasan Yeşilbudak ile top karşılayınca seti koparmasını bildi.

halkbank2-001.jpg

EV SAHİBİ FARK YAPTI

Dördüncü set evsahibi Arkas Spor iyi başladı ve setin tamamında üstün bir oyun ortaya koyarak çok farklı bir skorla seti bitirdi. Defans, servis ve atakta Halkbank’a üstünlük kuran İzmir temsilcisi 25-14’lük skorla 2-2 eşitliği sağladı ve maçı tie-break setine taşıdı. Final setine Halkbank 3-0’lık seri ile başladı. Hücumda çok etkili olan Mavi-Beyazlı başkent ekibi saha değişiminde 8-3 öndeydi. Seti 15-10 kazanan Halkbank, seride durumu 3-1 yaparak mutlu sona ulaşarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda şampiyon olarak iki yıl üst üste kürsünün en üst basamağına çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.