Hidropolitik akademi direktöründen 'su' yönetimine eleştiri

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da yaşanan sağanak yağış sırasında su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay'ın ölümünün ardından, Hidropolitik Akademi Direktörü Dursun Yıldız, su ve enerji yönetimi konusundaki ihmalleri eleştirdi.

Hidropolitik akademi direktöründen 'su' yönetimine eleştiri
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

12 Temmuz akşamı başlayan sağanak yağış nedeniyle İzmir'in Bayraklı ve Konak ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar suyla doldu. Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz (23), suyla dolan yolda geçmeye çalışırken elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmaya çalışan amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılarak yere yığıldı ve her iki vatandaş hayatını kaybetti.

DURSUN YILDIZ'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Su Politikaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hidropolitik Akademi Direktörü Dursun Yıldız, su birikintilerine adım atarken hiç kimsenin aklına yüksek voltaj riski taşıyabileceğinin gelmeyeceğini belirterek, "Ölüme neden olan su değil, kuralsızlık, boş vermişlik ve ihmalkâr su-enerji yönetimidir." dedi.

Yıldız, İzmir'de yaşanan olayın kuralsızlık ve ihmalkâr yönetim anlayışının bir sonucu olduğunu vurgulayarak, "Telafisi imkânsız bir sonuç doğurdu. Kuralların işletildiği, ihmalkârlıkların en aza indirildiği kurumsal yapılarda bu ölümler daha az yaşanır." ifadelerini kullandı.

untitled-1-006.jpg

İHMALLER ZİNCİRİ

Olayla ilgili olarak İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K.'nin ifadesine değinen Yıldız, B.K.'nin kazanın meydana geldiği yerde gözlemcinin izinli olduğunu söylediğini aktardı. B.K.'nin ifadesinde kazanın yaşandığı yerde yapılan çalışmanın plansız olduğunu ve diğer kurumlara sadece şifahen bilgi verdiklerini belirttiği öğrenildi.

Olay yerinde yapılan incelemeler sırasında belediye ve elektrik firması ekiplerinin geç müdahale ettiğini belirten Yıldız, "Olay yerinde kabloların daha sonra 50 santimetre daha aşağıya alındığı tespit edildi. Bu çalışmanın neden daha önce yapılmadığı sorusu yine cevapsız kalmaya mahkûm." dedi.

BAŞKENT ANKARA'DA DA AYNI MANZARA

İzmir’in Konak ilçesinde yağıştan kaçmaya çalışırken elektrik akımına kapılan iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Başkent Ankara'da kaldırımdan geçen ucu açık elektrik telleri görüntülenmişti.

Başkent Ankara'da MTA metro istasyon çıkışında, benzin istasyonunun üst caddesinde elektrik panosundan çekilen hat, görme engelli vatandaşların kullandığı sarı çizgi üzerinden ucu açık bir şekilde cadde aydınlatma direğine bağlanıyordu. İzmir'de iki kişinin hayatını kaybetmesi ve Başkent'teki bu görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından bu alanlara apartopar beton atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.