Kalecik’te toplu açılış coşkusu

Kalecik Belediye Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan Meşran Sosyal Tesisleri, Ekmek Fırınları açılışı ile Mahalle Konaklarının Temel atma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi. Törene Kalecikliler de yoğun ilgi gösterdi.

Kalecik’te toplu açılış coşkusu
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER FOTOĞRAF

AYNUR ÇETİN

Kalecik Belediyesi tarafından yapılan Meşran Sosyal Tesisleri, Ekmek Fırınları açılışı ile Mahalle Konaklarının Temel atma töreni gerçekleştirildi.  Açılış Töreni Osman Arslan Parkı yanında bulunan alan da yapıldı. Açılış töreninde Ankaralı Çoskun ve Dombra'nın bestecisi Aslanbek Sultanbekov’un sahne aldığı açılış töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Kalecik İlçesi’nin Mevcut Başkan Filiz Ulusoy döneminden öncesini ve sonrasını anlatan sinevizyon gösterisi ile başlayan törene Kalecikliler de yoğun ilgi gösterdi. Hava muhalefetine karşın vatandaşlar tören alanını doldurdu.

kalecik7.jpg

TÖRENE YOĞUN KATILIM

Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Başbakan eski Yardımcısı Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Kalecik Kaymakamı Dr. Abdullah Abid Öztoprak, Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Demir Atlı, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Kalecik İlçe Başkanı Hasan Çırak, Kalecik eski İlçe Başkanı Ümit Çiğdem, Keçiören eski İlçe Başkanı Bülent Yağmur, 15 Temmuz gazisi Necati ve Okan Ekiz'in ailesi katıldı.

kalecik3.jpg

MAKUS TARİHİ DEĞİŞTİ

TV 5 tarafından canlı yayınlanan törenin açılış konuşmasını yapan Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, “30 Mart 2014 yılında sizlerin sayesinde seçildik. 30 Mart tam anlamıyla bir milat oldu. 144 yıllık belediye, tarihinin en yüksek oyuyla, kadın bir belediye başkanını seçti. İlçenin makus tarihini değiştirdiniz. Bize düşen gayretle, iyi niyetle çalışmaktı. Çünkü siz bunu hak ediyorsunuz. 15 Temmuz da bunu bizlere gösterdiniz. Bizle bu şanlı millet için ne yapsak azdır’ dedi.

kalecik6.jpg

BORÇSUZ BELEDİYELER KAPSAMINDA

Ulusoy, “Göreve geldiğimizde önce mali yapıyı çözüme kavuşturmak için kolları sıvadık. 2 milyon 145 bin lira olarak gerçekleşmiş bir bütçe vardı. Biz bunu 18 milyon 765 bine çıkardık. Büyün borçlarımız yapılandırıldı. Piyasaya ve devlete cari borcumuz yok. Belediye yönetimlerinin devlete olan borçlarını yapılandırma sonrası ödüyoruz. Borçsuz belediyeler kapsamındayız. Bir taraftan da belediyenin araç ve gereçlerine yatırım yaptık. 28 yeni aracımız oldu. 3 milyonluk yatırım yaptık. Diğer taraftan personel yaptık. 23 işçi 6 memurla devraldığımız belediyede, 53 işçiyle devam ediyoruz. İşkur’un gönderdiği 60 işçiyle toplam 113 işçi çalıştırıyoruz. Yüzde 80 oranında büyüyen bir Kalecik’e hizmet veriyoruz. Bunlar yaparken de hiçbir taşınmazımızı satmadık. Bizden önceki dönemde 66 adet, ondan önceki dönemde 70 adet satış yapıldı. Son üç dönemin başkanları 13 yılının borcunu bırakmış. İşçilerin prim borçlarını dahi ödememişler. Bu borçları şuan biz ödüyoruz. Mağdur edebiyatı yapmıyoruz, biryandan hizmet diğer yandan yatırım yapıyoruz” diye konuştu. Ulusoy, bu güne kadar yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

kalecik5.jpg

TEŞEKKÜR PALAKETLERİ VERİLDİ

Ulusoy’un ardından protokol üyeleri birer selamlama konuşması yaptı. Akabinde plaket töreni düzenlendi. Törenin organizatörlüğünü yapan Kanal 5 Ankara Temsilcisi ve gazeteci Aydın Tufan’a, Kalecik İlçe Başkanı Hasan Çırak’a, emekliye ayrılan Kalecik Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Benli’ye teşekkür plaketi verildi. Akabinde protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri daha sonra tesisi gezerek bili aldı. Açılış töreninde sahne alan Ankaralı Çoskun ve Dombra'nın bestecisi Aslanbek Sultanbekov vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Hareketli parçalara vatandaşlar oynayarak eşlik etti.

kalecik8.jpg

kalecik9.jpg

kalecik10.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.