Keçiören’den 33 yıllık vefa

Keçiören’in ilçe olduğu tarihten bugüne kadar görev yapan bütün bürokratları Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın düzenlemiş olduğu akşam yemeğinde bir araya geldi. Gecede, Keçiören’e hizmet edenlere plaket takdim edildi.

Keçiören’den 33 yıllık vefa
Yayınlanma:
Güncelleme:

 

 

 

Keçiören’e 33 yıl içinde hizmet eden bütün başkan yardımcıları ve birim müdürlerine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından yemek düzenlendi. Estergon Türk Kültür Merkezi Örenköşk’te düzenlenen programa ilgi yoğundu. Keçiören Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Feridun Güneş’in koordinasyonunu gerçekleştirilen geceye ev sahipliği yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eski başkan vekillerinden Seyfi Saltoğlu, eski başkan yardımcıları Zeki Albayrak, Ali Elmalı, eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda eski bürokrat ve birim müdürü katıldı.

 

33. KURULUŞ YILIMIZI KUTLUYORUZ

Açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “1984 yılında ile olan Keçiören, O günden bugüne kadar Keçiören büyük bir gelişme gösterdi. Şu anda Türkiye’nin ve Ankara’nın en büyük ikinci ilçesiyiz. Yaklaşık üç yıl sonra Çankaya’yı nüfus bakımından geçeceğiz. Belediye olarak, ekiplerimizle, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Melih Başkan, Hamza Başkan ve Turgut Başkan’dan sonra 2009 yılında bayrağı devraldım. Bu gün 33. kuruluş yılımızı kutluyoruz. Birlikte mesai yaptığımız bürokrat arkadaşlarımızla 33’ncü yılımızı kutluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KEÇİÖREN HER BAKIMDAN ÖNEMLİ BİR İLÇE

Keçiören’in cumhuriyet tarihinde önemli bir yeri olduğunu Belirten Başkan Ak, “Kurtuluş Savaşı’nın Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Karargahtepe’den yönetildi. Keçiören aynı zamanda bir mesire ve sayfiye alanıdır. Belediye olarak, tarihi bağ evlerinin restorasyonunu yaparak Keçiören’in tarihi özelliklerini yaşatmaya çalışıyoruz. Bağ evlerinin 3 tanesini Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil ettirip, kamulaştırdık, 9 tanesinin de kamulaştırmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde Keçiören’de 2.8 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5.8 metrekareye çıkardık. Hedefimiz 10 metrekaredir. Konut satışında ilçenin değeri yüksek. Yavuz Sultan Selim Bulvarı ile ilçenin alternatif giriş yolu sağlandı.  Yıllardır süren ulaşım sıkıntımız yapılan metro ile çözüldü. Metro hattına iki yeni ekleme yapılarak yılsonunda Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız gidilebilecek. Çubuk hattıyla Esenboğa Havaalanı’na metro bağlantımız olacak” dedi.

OVAKENT VE GÜMÜŞDERE PROJELERİ

Başkan Ak, “Ovakent projesiyle Keçiören’e 10 yıl içinde 130 bin kişilik bir nüfus daha eklenecek. Ovakent bölgesinde konut projesi, sağlık, eğitim ve hizmet sektörüne dönük bir yatırım. Keçiören Gümüşdere Ihlamur Vadisi, bu yıl içerisinde açılacak. Projeyle hem Keçiören’e turist kazandıracağız, hem de ekonomimiz gelişecek. İlçemizdeki salon eksiğimizi, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezimizle tamamladık. 15 bin metrekarelik alana inşa ettiğimiz Taha Akgül Kapalı Spor Salonu’nu mayıs ayında hizmete açarak Kapalı spor salonu ihtiyacını da karşılayacağız” dedi.

KEÇİÖREN, ANADOLU’NUN MİNYATÜRÜDÜR

Keçiören, Anadolu’nun bir minyatürü olduğunu belirten Başkan Ak, milli ve manevi değerlere bağlılığı, komşuluk kültürüne sahip çıkması, dayanışma ve kardeşlik anlayışı 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde milli irade olarak ortaya çıktı. 27 şehit ve 237 gazimizle Türkiye’nin en çok şehit ve gazi veren ilçesi olduk” diye konuştu.

 EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Yemekli programın ardından Başkan Ak, bütün eski bürokratlara teşekkür plaketi verdi.  Başkan Ak ayrıca, belediye tarafından yayınlanan “İstiklal ve İstikbal Zaferinin Adı-15 Temmuz Keçiören’de Vatan Mücadelesi” kitabını da davetlilere takdim takdim etti. Programın sonunda Başkan Ak’ bir sürpriz yapıldı. Eski Başkan vekillerinden Seyfi Saltoğlu, Başkan Ak’a gösterdiği vefadan ötürü teşekkür plaketi sundu. Yemeğin ardından toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

FOTO ALTI

1 ------ Gecenin sonunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a sürpriz yapılarak, hizmetlerinden dolayı kendisine de plaket takdim edildi.

2- ---- Başkan Mustafa Ak, eski Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu’na plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.