Kırşehir ve Kırıkkaleliler TRT Müzik’te buluştu

TRT Müzik ekranlarında her hafta Perşembe günleri yayınlanan Zamâne isimli programa bu hafta Orta Anadolu ezgileri damgasını vurdu.

Kırşehir ve Kırıkkaleliler TRT Müzik’te buluştu
Yayınlanma:

Neşet Ertaş’ın Sevgi Mengisi isimli eseri ile başlayan TRT Müzik ekranlarındaki Zamâne isimli müzik programı Kırşehir ve Kırıkkaleliler’i ekran başına kilitledi.

TRT Ankara Arı Stüdyoları’nda çekimi yapılan ve canlı olarak yayınlanan program Kırşehir ve Kırıkkale ezgileri renklenirken; izleyicilere akşam sefası yaşattı.

Umut Sülünoğlu ile Uğur Önür’ün hazırlayıp sunduğu programın konuğu Ali Şahin oldu. Usta Neşet Ertaş ile açılışı yapan üç müzisyen, programa Ali Şahin’in seslendirdiği Bahçadan Aşıyor Ayvanın Dalı isimli eserle devam etti.

whatsapp-image-2023-06-01-at-20-59-26.jpeg

KIRIKKALE’DEN ALİ ŞAHİN…

Aslen Kırıkkaleli olan ve Acun Ilıcalı’nın Yetenek Sizsiniz Yarışması ile 13 yaşında ünlenen Ali Şahin’in TRT ekranlarında ilk kez sesini duyurduğu 10 yaşındaki performansı da stüdyodaki izleyiciler tarafından alkışlandı.

Ali Şahin’in ardından sahne bu kez Kırşehir Kamanlı Adem Göçer ve ekibinin oldu.

Davulları ve zurnaları ile stüdyodakileri coşturan, ekran başındakileri mest eden Adem Göçer ile ekibinin açılışı bol bol alkış aldı.

whatsapp-image-2023-06-01-at-20-59-26-1-001.jpeg

KIRŞEHİR’DEN EKİPLERİ İLE ADEM GÖÇER VE HAYDAR AKYOL…

Halk Müziği’nin Orta Anadolu temsilcileri olarak hem memleketlerini hem de Anadolu’yu temsil eden Adem Göçer, UNESCO’nun yaşayan insan hazinesi ile ödüllendirilmişti.

“Yeşil Kaman’dan, Kırşehir’den, Kırıkkale’den selamlar getirdik” diyen Davul ustası Kırşehir Kamanlı Adem Göçer, programa oğlu Cesur Göçer, ‘Yeşil Kaman’ programının kurucusu keman ustası Haydar Akyol ve oğlu Arafa Akyol, Haydar Göçer ile katıldı.

Kırıkkale ve Kırşehir yöresi türküleri ile devam eden program; uzaktaki hemşehrileri hem buluşturdu hem de anılara götürdü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum