Kırşehirli wushu sporcuları başarılarıyla göz kamaştırıyor

​​​​​​​Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde düzenlenen turnuvada dereceye giren wushu sporcuları madalyalarına kavuştu. Dereceye giren sporcular ülkemizi yurt dışında temsil edecek.

Kırşehirli wushu sporcuları başarılarıyla göz kamaştırıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

EYÜP KARA

Sincan Kırşehirliler Derneği’nin gençleri sokak hayatından ve kötü alışkanlıklardan kurtarıp, ülkemize güçlü şuurlu gençlik yetiştirmek amacıyla dernek bünyesinde Wushu Milli Takım Antrenörü İbrahim Saygılı öncülüğünde kurulan İlkkan Akıncılar Spor ve Kulübü’nü ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda başarıya imza attı.

MİLLİ TAKIMLARA SPORCU GÖNDERDİ

2015 yılının ekim ayında faaliyete geçen İlkkan Akıncılar Spor ve Kulübü 2016 sezonunda wushu, budokaido, kick boks branşlarında sayısız başarılara imza attı. Türkiye, Balkan VE uluslararası şampiyonalarda derece yapıp millî takıma birçok sporcu gönderip eğitim burs almalarını sağlarken, üniversitelerin spor bölümlerine öğrenciler yerleştirme başarısını gösterdi.

KULÜBÜN DERECELERİ

Kulübün Türkiye, Balkan ve uluslararası şampiyonları şunları 2016: Yunus Saygılı Gençler Wushu Türkiye ve Balkan Şampiyonu, Alparslan Uğurlu Wushu Türkiye Şampiyonu ve uluslararası turnuva ikincisi, Tekwando Türkiye Şampiyonu Gizem Onay Wushu ve Budokaido Türkiye ve Uluslararası Şampiyonu, Özcan Kızılbağ Kicsboks Türkiye Şampiyonu, Wushu Türkiye, Üniversitelerarası ve Balkan Şampiyonluğu, Pelin Alyaz Wushu Balkan ve Lig Şampiyonu, Mahmut Hürkan Alyaz Wubhu Budokaido ve Uuluslararası Şampiyonu, Haydar Cingöz Türkiye Şampiyonu Akdeniz Bölge Şampiyonluğu.

2017’DE YERİNİ KORUDU

İlkkan Akıncılar Spor ve Kulübü 2016 yılında yakaladığı başarıyı 2017 sezonunda korumayı başarırken yeni başarılara yenilerini de ekledi. Kulüp bayanlar kategorisinde Büyük Bayanlar 70 kilo kategorisi Sema Gökçe Toklucu, 65 kilo Genç Bayanlarda Şevval Pınarbaşı, 55 kilo Büyük Bayanlarda Pelin Alyaz, 50 kilo Gen Bayanlarda Selcan Türk ve 55 kilo Ümit Bayanlarda Tuba Koçer Türkiye Geneli Budokaido Lig Maçlarını birinci olarak tamamlayıp 2 Aralık’ta Eskişehir’de yapılacak olan Milli Takım seçmelerini katılma şansını yakalarken, erkeklerde 75 kiloda Hürkan Alyaz, 70 kiloda Halit Güllü, 65 kiloda Abdülkadir Özen, +55 kiloda Murathan Toklucu ve 60 kiloda Yılmaz Ağırbaş şampiyon olarak Milli Takıma seçilme hakkını kazandılar.

260 SPORCU KATILDI

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Wushu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Budokaido Kyokushin İller Arası Kiwami Kumite 4. Etap Final Müsabakaları sona erdi. Sulakyurt İlçesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalara alt minik, minik, yıldız, ümit, genç, büyük kategorileri olmak üzere 98 bayan 162 erkek olmak üzere toplamda 260 sporcu katıldı. Şampiyonada Türkiye derecesi elde eden sporcular uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecek.

İŞTE DERECEYE GİRENLER

İlkkan Akıncılar Spor ve Kulübü son olarak Türkiye Şampiyonası’na 23 sporu ile katılarak yine şampiyonluklara ambargo koydu. Kırıkkale’de düzenlenen Budokaida 4 Etap Lig Final Müsabakaları’nda Erkeklerde 75 kiloda Mahmut Hürkan Alyaz ve Halit Güllü 70 kiloda Büyük Erkekler birincisi, 65 kilo Büyük Erkeklerde Abdülkadir Özen birinci ve +55 kiloda Murathan Toklucu Yıldız Erkeklerde birincilik kürsüsüne çıktılar. Bayanlar kategorisinde ise 70 kilo Büyük Bayanlar Sema Gökçe Toklucu, 55 kiloda Büyük Bayanlar Pelin Alyaz, 65 Kilo Genç Bayanlarda Şevval Nur Pınarbaşı, 50 kilo Genç Bayanlarda Selcan Türk, 30 kilo Yıldız Erkek Furkan Aziz Tozluyurt, 25 Kilo Minik Bayanlarda Miray Uzun kategorilerinde birinci oldular. 35 kilo Yıldız Erkeklerde Muammer Bölek ikinci, 60 kilo Genç Erkeklerde Yılmaz Ağırbaş üçüncü, 65 kilo Genç Erkeklerde Ahmetcan Çiçek ikinci, 70 kilo Genç Erkeklerde Mehmet Ali Şahin ikinci, 35 kilo Yıldız Erkeklerde Dursun Albayrak üçüncü, Bekir Pınarbaşı dördüncü olurken, 55 kilo Ümit Bayanlarda Tuba Koçer Türkiye üçüncüsü oldular.

ANKARA’YI TEMSİL EDECEK

Öte yandan Kasım ayının 26’sında İstanbul’da düzenlenecek Savate Canne Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu Türkiye Şampiyonasına Kırşehirliler Derneği ve İlkkan Akıncılar Spor Kulübü Ankarayi temsilen ve Genel Kurula söz sahibi olarak katılarak orada da birçok başarıya imza atacaklarını düşünüyorlar. Kırşehir ve Ankara’nın İl Temsilciliği görevini İlkkan Akıncılar Spor ve Kulübü yapmakta ve kulüp bunun gururunu yaşamakta. Milli Takım Antrenörü Wushu Kırşehir İl Temsilcisi, Savate Kırşehir ve Ankara İl Temsilcisi İlkkan Akıncılar Spor Kulübü Başkanı İbrahim Saygılı kulübün hocalığını yapıyor.

ilkkan-spor1.jpeg

ilkkan-spor2.jpeg

ilkkan-spor3.jpeg

ilkkan-spor6.png

ilkkan-spor7.png

ilkkan-spor8.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.