Kolon kanseri nedir?

Kolon kanseri son yıllarda en çok görülen kanser çeşitlerinden biridir. Kolon kanserinin belirtileri de kişiden kişiye göre değişebiliyor. Peki kolon kanseri nedir?

Kolon kanseri nedir?
Yayınlanma:

Kolon kanseri bilinen diğer adıyla kalın bağırsak kanseri iki organda da görülebilir. Rektum bölgesi ve apandisitte görülmesi her zaman için daha yüksek ihtimaldir. Kanserli hücreler genelde bağırsak üzerinden vücuda yayılmaya başlar. Aynı zamanda vücuttaki polipleri büyüterek kanserli hücrelere dönüşürler.

Özellikle boyut olarak sıradanın üzerinde olan 1 cm üstündeki polipler oldukça tehlikelidir. Kolon kanseri yaş, cinsiyet gibi değişkenler sebebiyle belirtileri değişen bir hastalıktır.

TEDAVİSİ NASILDIR?

Cinsiyet ve yaş tedavi sürecinde de belirgin faktördür. Herkesin tedavi süreci farklı işleyebilir. İlk evrede ameliyat ile müdahale yapılır ikinci aşamada ise organ içindeki lenf düğümlerinde yer alan kanserli kısımalr alınır.

Üçüncü evre olarak adlandırılan süreçte ise kemoterapi uygulanmaya başlar. Bunu radyoterapi tamik eder .

Obezite ve aşırı kilolu kişilerde bu hastalık sıklıkla görülür. Fast food ve hazır işlenmiş gıdalar da hastalığa davetiye çıkarır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.