KYK sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçlarına nereden bakılıyor?

2023-2024 eğitim dönemi için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları açıklandı. Peki, KYK burs sonuçlarına nereden bakılıyor? KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar? Detaylar haberimizde…

KYK sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçlarına nereden bakılıyor?
Yayınlanma:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim dönemi için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçlarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

“TAAHHÜTNAMELERİNİZİ ONAYLAMAYI UNUTMAYIN”

Bakan Bak yaptığı paylaşımda, “Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun. 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın. Sonuçlar için: turkiye.gov.tr” ifadelerini kullandı.

KYK BURS SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIYOR?

Öğrenciler, başvuru sonuçlarını kontrol etmek için https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama adresini ziyaret ederek sonuçlarını öğrenebilirler.

2024 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 2024 yılında lisans öğrencileri için aylık 2 bin, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin, doktora öğrencileri için ise 6 bin lira burs ve öğrenim kredisi verilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.