Lastikçiler yoğun mesaide
Her yıl 1 Aralık tarihinde yürürlüğe giren kış lastiği takma zorunluluğu bu yıl erken yağan kar yağışıyla zorunlu olmasa da öne çekildi.
ÖZEL HABER
AYNUR ÇETİN
Ülkemizde trafik güvenliği için hayata geçirilen ve 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arası geçerli olan kış lastiği takma zorunluluğu ülke genelinde uygulanıyor. Özellikle kar yağışının ve buzlanmanın çok olduğu kış aylarında, yaşanması muhtemel kazaların önüne geçen uygulamaya araç sahipleri çoğunlukla riayet ediyor.
ERKEN KAR YAĞIŞI PANİKLETTİ
Cezai yaptırımın da bu konuda son derece etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl kar yağışının erken gerçekleşmesi, sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Lastik otellerine emanet edilen kışlık lastikler, belirlinin tarihten önce alınmaya başlandı.
TEDBİRLİ SÜRÜCÜLER DEĞİŞTİRDİ
Konuyla ilgili düşüncelerini aldığımız, Efe Jant Lastik’in sahibi Osman Ateş, “Soğuk ve yağışlı kış ayarı öncesi kışlık lastiklerin değiştirilmesi önem arz ediyor. Bu yıl beklenen kar yağışının her zamankinden önce gerçekleşmesi biranda yoğunluk yarattı. Birçok müşterimiz bu son 2-3 haftadır kışlık lastiklerini taktırmaya başlamıştı. Tedbir yerine yasal mevzuat tarihini bekleyenler ise, ani kar yağışıyla panikledi. Lastik değişimlerinde yoğunluk yaşıyoruz. İster istemez sıra oluşuyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için fazla çalışanla, fazla mesai uyguluyoruz” dedi.
LASTİK OTELİNDE MUHAFAZA
Havaların soğumasıyla beraber kışlık lastiklere geçilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Ateş, “Kış lastiği kış şartlarına göre düşünülüp tasarlanmış bir lastiktir. – 7 derece altında kullanımına uygundur. Islak ve kaygan zeminlerde yol tutuşu ve güvenliği diğer lastiklere göre üst düzeydedir. Bizim lastik otelimizde, emanet kışlık lastik sayısı azalırken, yazlık lastik sayısı aynı oranda artmakta. Lastikleri sezonluk 30 TL gibi cüzi bir rakamla muhafaza ediyoruz” diye konuştu. Ateş, her ne koşulda olursa olsun, belirtilen tarihlerde gerekli değişimleri zamanında yapmaları konusunda araç sahiplerini uyardı. Ateş, Lastik balans ayarlarının yapılması ve hava basınçlarının doğru olmasının da önemini hatırlattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.