Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: Irak'ın kuzeyinde PKK'nın 37 hedefi imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen kapsamlı bir hava harekatı sonucunda, bölücü terör örgütü PKK/KCK tarafından kullanılan 37 hedefin imha edildiğini duyurdu. MSB'den yapılan açıklamaya göre, harekat Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: Irak'ın kuzeyinde PKK'nın 37 hedefi imha edildi
Yayınlanma:

Açıklamada, operasyonun Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi. Harekatın amacı, terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve sınır güvenliğini sağlamak olarak açıklandı.

MSB, hava harekatında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığını, operasyon kapsamında terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak, depo ve diğer tesislerden oluşan 37 hedefin imha edildiğini bildirdi. Harekatta, sorumlu düzeyde teröristlerin de etkisiz hale getirildiği değerlendirildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin bekası ve güvenliği için terörle mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Ayrıca, harekat sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.