Robotik Kodlama Nedir?

Son yıllarda eğitimde popüler konulardan biri haline gelen konulardan biri de robotik kodlama. Peki, robotik kodlama nedir, nasıl yapılır?

Robotik Kodlama Nedir?
Yayınlanma:

Mekanik ile yazılımın birleştiği bilgisayar ve makine kontrolü üzerinden geçen çalışmalar robotik kodlama olarak tanımlanır. Özellikle bilgisayar üzerinden yazılan bu kodlamalar, yazılım halinde mekanik sistemlere aktarılır. Makimelerin iletişim halinde kalmasını sağlayan bir sistem yaratılır. Bu sayede yapılan yazılımlar sayesinde makineler kendilerine verilen komutları da yerine getirebilir.

ROBOTİK KODLAMA NASIL YAPILIR?

Bilgisayar sistemi ve mekaniğinde yer alan iki sayı 1’ler ve 0’lar üzerinden kodlar yazılır. Yazılan kodlama üzerinden işlemci bu bilgileri alır. Daha sonra hazır olan setlerle bir araya gelen bu kodlamalarla makine oluşur. Makine üzerinden verilen her emir de bu sayede işlemcilere ulaşır. Bu yol da istenen komut ve emirlerin düzgün şekilde çalışmasına vesile olur.

ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENMEYE NEREDEN BAŞLANIR?

Bu eğitim artık çok küçük yaş gruplarına dahil öğretilebilecek seviyeye gelmiştir. Başlangıç, orta ve üst seviye olarak farklı seviyelerde bu eğitim alınabilir. Özellikle küçük çocuklar aile yönlendirmesiyle de bu eğitimlere ilgi göstermeye başladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.