Sağlık Bilimleri Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de 20 üniversitenin rektörünün değişeceği yayımlandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin yeni rektörü de Prof. Dr. Kemalettin Aydın oldu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın oldu
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 20 üniversitenin mevcut rektörü değişti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi yeni rektörü de Prof. Dr. Kemalettin Aydın oldu.

PROF. DR. KEMALETTİN AYDIN KİMDİR?

10 Mayıs 1962 tarihinde Gümüşhane'nin Torul ilçesinde doğan Aydın, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi ve ihtisasını Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesi'nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında tamamladı. Aynı zamanda İktisat Fakültesini de bitiren Aydın, Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Kurul Üyeliği yapmış ve TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı ve AB ortak projelerinde danışman üye ve araştırmacı olarak görev almıştır.

Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Üyeliği ve Enfeksiyon Hastalıklarından Korunma ve Savaşım Derneği Başkanlığı gibi önemli görevleri de üstlenmiştir. Ayrıca, kendi alanındaki bilimsel çalışmaların yanı sıra Sağlık Yönetimi, Sağlık Ekonomisi ve Hastane mimarisi üzerine de çalışmalar yapmıştır. Aynı zamanda Bilinçli İlaç Kullanımı, Biyoteknoloji, İnovasyon ve ARGE Derneği (BID) başkanı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırmalar Merkezi Derneği (ISGAM) Başkan Yardımcısı olarak da görev yapmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.