Adana'da 5 şiddetinde deprem!

Adana Kozan'da deprem meydana geldi. 20.07'de gerçekleşen deprem çevre illerden de hissedildi.

Adana'da 5 şiddetinde deprem!
Yayınlanma:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adana'nın Kozan ilçesinde saat 20.07'de 5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 20,13 kilometre olarak kaydedildi. Sarsıntının etkisi, Adana il merkezi ve çevre illerde de hissedildi, bu durum vatandaşlarda panik yaratarak sokaklara çıkmalarına neden oldu.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından yaptığı açıklamada, “Adana’nın Kozan ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.” ifadelerini kullandı.

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'TAN MESAJ

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından, “Adana’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kötü bir haber almamayı temenni ediyorum.” şeklinde bir mesaj paylaştı.

EKİPLER SAHA TARAMALARINA BAŞLADI

AFAD, deprem sonrası durumu değerlendirmek amacıyla ilgili tüm ekiplerin saha taramalarına başladığını bildirdi. Yetkililer, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için hasar tespit çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Olayla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği ve gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.