Süper Mario'nun yeni filmi için gün verildi: Nisan 2026

Popüler video oyun karakteri Süper Mario'nun yeni animasyon filminin Nisan 2026'da dünya genelinde vizyona gireceği açıklandı.

Süper Mario'nun yeni filmi için gün verildi: Nisan 2026
Yayınlanma:

Japon konsol ve oyun üreticisi Nintendo'nun duyurusuna göre, ABD merkezli animasyon stüdyosu Illumination ile işbirliği yapılacak olan film, 3 Nisan 2026'da ABD dahil olmak üzere denizaşırı ülkelerde, Japonya'da ise 26 Nisan 2026'da seyirciyle buluşacak.

Film, Mario serisinin tasarımcılarından Miyamoto Shigeru ve Illumination'ın Üst Yöneticisi Chris Meledandri tarafından yapımcılığı üstlenilecek. Prodüksiyon ise Nintendo ile Illumination'ın ana şirketi Universal Pictures tarafından ortaklaşa finanse edilecek.

Bu yeni animasyon filmi, Nisan 2023'te gösterime giren ve dünya genelinde 200 milyar yen (1,26 milyar dolar) üzerinde hasılat elde eden ilk "Super Mario Bros." filminin ardından geliyor. Nintendo'nun 1983'te "Mario Bros." ve 1985'te "Super Mario Bros." olarak piyasaya sunduğu oyunlar, başlangıçta Japonya ve Kuzey Amerika'da tanıtıldıktan sonra dünya genelinde geniş bir hayran kitlesi tarafından ilgi görmüştü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.