Tarih belli oldu: Benzinde beklenen büyük indirim geldi!

Son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve brent petrol fiyatlarındaki gerilemelerle birlikte, Türkiye'deki akaryakıt fiyatları da önemli değişimlerden geçiyor.

Tarih belli oldu: Benzinde beklenen büyük indirim geldi!
Yayınlanma:

Geçtiğimiz aylarda art arda gelen ÖTV zamları ve global piyasalardaki belirsizlikler, benzin ve motorin fiyatlarında hızlı artışlara neden olmuştu. Ancak 23 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla akaryakıt fiyatlarında beklenen büyük indirim nihayet gerçekleşiyor.

BRENT PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ VE DÖVİZ KURLARI ETKİSİ

Brent petrol fiyatlarındaki son düşüşler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına olumlu yönde yansıyor. Global piyasalarda yaşanan gerileme ile birlikte, benzin fiyatlarında 1 lira 46 kuruşluk önemli bir indirim yapılması kararlaştırıldı. Bu indirim, özellikle son dönemde sürekli artış gösteren fiyatlar karşısında tüketicilere rahat bir nefes alma fırsatı sunacak.

GÜNCEL FİYATLAR: İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE AKARYAKIT FİYATLARI

22 Ağustos 2024 itibarıyla, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

  • İstanbul Avrupa Yakası: Benzin 44.52 TL, Motorin 43.83 TL, LPG 22.95 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası: Benzin 44.41 TL, Motorin 43.76 TL, LPG 22.40 TL
  • Ankara: Benzin 44.93 TL, Motorin 44.29 TL, LPG 22.95 TL
  • İzmir: Benzin 45.39 TL, Motorin 44.81 TL, LPG 22.65 TL

Bu fiyatlar, 23 Ağustos'taki indirimin ardından önemli ölçüde değişecek. Beklenen indirimin gerçekleşmesiyle birlikte, benzinin litre fiyatı İstanbul'da 43.20 TL'ye, Ankara'da 43.51 TL'ye ve İzmir'de 44.01 TL'ye düşecek.

TÜKETİCİLER İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

23 Ağustos itibarıyla uygulanacak indirim, akaryakıt fiyatlarında uzun zamandır beklenen bir rahatlama sağlayacak. Ancak, global piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişiklikler, fiyatların gelecekte nasıl şekilleneceği konusunda belirsizlik yaratıyor. Tüketiciler, bu indirimin ardından yeni fiyat değişikliklerini yakından takip etmeye devam edecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.