Trafik kazasında Oğuz Murat Aci’yi öldüren Timur Cihantimur, yeni cezaevinde saldırıya uğradı iddiası

İstanbul'da 1 Mart gecesi meydana gelen ve Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan trafik kazasına karışan, ardından yazar annesi Eylem Tok'la birlikte ABD'ye kaçan Timur Cihantimur, burada tutuklanmıştı Cihantimur iddiaya göre cezaevinde saldırıya uğradı.

Trafik kazasında Oğuz Murat Aci’yi öldüren Timur Cihantimur, yeni cezaevinde saldırıya uğradı iddiası
Yayınlanma:

Cihantimur, Voice of America'dan Mehmet Sümer'in iddiasına göre kısa süre önce sevk edildiği cezaevinde telefon sırası beklerken üç kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar, Cihantimur’un kafasına ve yüzüne vurarak dudağının patlamasına ve dişinin kırılmasına neden oldu.

Saldırı sonrası Cihantimur hastaneye sevk edildi. Ancak, hastanede yer bulunamaması nedeniyle tekrar tutukevine geri gönderildi ve Newark'taki tutukevinin karantina bölümüne alındı. Cihantimur’un 12 Temmuz’da Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü’nden New Jersey eyaletindeki Kuzeydoğu Çocuk Gözaltı Merkezi’ne nakledildiği öğrenilmişti. Avukatları, nakil işleminin müvekkillerinin akıl sağlığını riske attığını belirtmişti.

Olayla ilgili olarak yetkililer soruşturma başlattı. Cihantimur’un yaşadığı sağlık sorunları ve güvenlik endişeleri, cezaevi koşullarının gözden geçirilmesi gerektiğini gündeme getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.