X/Twitter'a yeni rakip: Bluesky milyonlarca kullanıcıya ulaştı!

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey'nin desteklediği yeni sosyal medya platformu Bluesky, sonunda halka açıldı ve kayıt almaya başladı.

X/Twitter'a yeni rakip: Bluesky milyonlarca kullanıcıya ulaştı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Önceden davetiyeye ihtiyaç duyulan bu platform, kullanıcı sayısının 4 milyonu aşmasının ardından dikkatleri üzerine çekti.

Bluesky, kullanıcıların özellikle moderasyon araçları ve diğer özellikleri kurması için zaman kazanmasını sağlayan bir davetiye süreciyle öne çıktı. Platform, Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alındıktan sonra adını X olarak değiştirdiği Twitter'a benzer bir yapıya sahip olsa da, henüz doğrudan mesajlaşma özelliği sunmuyor.

Kullanıcılara daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunan Bluesky, takip ettikleri hesapların gönderilerini kronolojik olarak görüntülemelerine ve algoritma odaklı zaman çizelgelerine geçiş yapmalarına izin veriyor. Ancak bu özelliklerin ne kadar popüler olacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Platformun kayıt sayısının 4 milyonun biraz üzerine çıkması, hâlâ büyük bir ilgi olduğunu gösteriyor. Bluesky'ın gelecekte nasıl bir gelişme göstereceği ve sosyal medya alanındaki rekabet ortamına nasıl etki edeceği merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.