Yavaş: Bu suçlamaları neye dayanarak yapıyorsunuz

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara Ticaret Odası (ATO)’nun 28. Dönem 12. Meclis Toplantısına katıldı. 

Yavaş: Bu suçlamaları neye dayanarak yapıyorsunuz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdare Seçimleri öncesinde Ankaralı vatandaşlar ve iş adamlarıyla buluşmaya devam ediyor. Yavaş, Ankara Ticaret Odası (ATO)’nun 28. Dönem 12. Meclis Toplantısına katıldı. 


 
“PROJELERİMİZ, ANKARA’DAKİ EKONOMİK SIKINTIYA YÖNELİK”

Yavaş, burada yaptığı konuşmada, ”Ben üçüncü kez adayım. Ankaralılara Ankara’daki eksiklikleri sorduk. Üç dönemdir aynı şeyler eksik. Ulaşım sıkıntılı, musluktan su içilemiyor, trafik sıkıntılı, insanların aileleri ile gidebileceği yeşil alanlar yok. Aday olduktan sonra ‘Ankaralı belediye olarak bizden ne bekliyor?’ diye sorduğumuzda, Ankaralı ekonomik kalkınmanın Ankara’da gerçekleşmesini istiyor. Hayat kalitesinin yükselmesini istiyor. Ankara’da işsizlik var. Biz de projelerimizi Ankara’daki ekonomik sıkıntıya yönelik yaptık” ifadelerini kullandı.  Yavaş, projelerini ise şöyle sıraladı: “Fuar alanını tamamlayacağız. Bu fuar alanı tamamlandığında Akyurt ve Çubuk etrafında oteller açılmak durumunda kalacak. Fuar alanında da insanlar ürettikleri malları pazarlayacak, satacak. Orada ürünler satıldıkça daha çok istihdam imkanı doğacak. Organize sanayilerimizin eksikliklerini tamamlayacağız. Meslek gruplarımız, odalarımız var. Oto sanayilerimiz var. Onlardan çok şikayet geliyor. Termal sağlık turizmini çok çabuk hayata geçirebiliriz. Belediye dışarıdan ağaç getiriyordu, çok yüksek bedellerle. Ankara’nın iklimine uygun değildi. Artık biz bu ağaçları Ankara’nın çevresindeki ilçelerden, köylerden alacağız. Sözleşmeli üretim yapacağız. Köylerimize güneş enerjisi taktırarak, elektrik harcamalarını önleyeceğiz. En önemlisi Gerede suyu verilecek artık ve Kızılırmak boşa çıkacak. Kızılırmak suyuyla da Gölbaşı ile Bala arasında sulu tarım yapılacak.”
 
“BU SUÇLAMALARI NEYE DAYANARAK, NASIL YAPIYORSUNUZ?”

Rakibi Mehmet Özhaseki’nin kendisi hakkında sarf ettiği “Sokağa çıkmaması gerekiyor“ sözlerine de cevap veren Yavaş, “Benim için, sokağa çıkmaması gerek demiş. Ama sokağa çıkmaması gereken insan konusunda konuşmak istemiyorum. Bunlar çok ayıp şeyler. Benim hakkımda ne açılmış bir vergi davası, ne bir suç, ne bir soruşturma var. Ama rakibim Ankara siyasetine çabuk alışmış, kendisi hakkında hiçbir yerde konuşmamama rağmen kalkıp bu şekilde konuşması çok yanlış. Ama minibüsüne binenlere bakarsanız,  tahsilatçı falan lafı ediyor, mafyaya tahsilat yaptırmak isterken gözaltına alınan, denetimli serbestlikle gezen insanla beraber geziyor. Bunları mı konuşturacaksınız? Çok özür dilerim bunları söylediğim için. Biz projelerimizi konuşuruz. Bunlar konuşulmasaydı ben yine konuşmayacaktım. Onun için bunlar konuşulacaksa herkes için malzeme çok. Ama ben en azından Anayası’nın emrettiği gibi mahkum olmadan kimseye suçlu denemez ilkesini, Kuran–ı Kerim’in hükmü gereğince iftira atmama, kaç tane ayet var bununla ilgili. İftiraya da inanmamak gerekiyor aynı zamanda. Mecelle’ye baktığınız zamanda da beraat-i zimmet asıldır. Bu suçlamaları neye dayanarak, nasıl yapıyorsunuz? Dolayısıyla siyasi ahlak ve etiğe sığmayan davranışlar” dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.