24 ilde eş zamanlı Siberağ-7 operasyonları yapıldı

Türkiye genelinde gerçekleştirilen “SİBERAĞ-7” adlı büyük çaplı operasyonlarda, siber suçlardan aranan toplam 46 şahıs yakalandı.

24 ilde eş zamanlı Siberağ-7 operasyonları yapıldı
Yayınlanma:

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda ve il emniyet müdürlüklerinin siber suçlarla mücadele şube müdürlüklerinin katkılarıyla yürütülen operasyonlar, 24 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyonlar, Nitelikli Dolandırıcılık, Hırsızlık, Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Yasa Dışı Bahis, Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi gibi önemli suçları hedef aldı. Yapılan operasyonlarda, 0-5 yıldır aranan 38 kişi, 5-10 yıldır aranan 7 kişi ve 10 yıldan fazla süredir aranan 1 kişi yakalandı.

Operasyonların gerçekleştirildiği iller şunlardır: Batman, Balıkesir, İzmir, Edirne, Isparta, Manisa, Siirt, Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Malatya, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas ve Uşak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, siber suçlarla mücadele konusunda kararlılığını sürdürdüğünü ve toplumsal huzuru koruma amacını vurguladı. Operasyonları başarıyla gerçekleştiren polis ekiplerine teşekkür eden yetkililer, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" diyerek desteklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.