Ahmet Davutoğlu: İsrail soykırım suçu işliyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'de insanlık tarihinin en karanlık günlerinden birisinin yaşandığını kaydederek, " Gazze yalnız değildir, Filistin yalnız değildir, İsrail soykırım suçu işlemektedir ve ona destek olanlar da soykırımla işbirliği yapmaktadır." dedi.

Ahmet Davutoğlu:  İsrail soykırım suçu işliyor
Yayınlanma:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekilleriyle İsrail Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.

Gazze'de insanlık tarihinin en karanlık günlerinden birisinin yaşandığını ifade eden Davutoğlu, uluslararası toplumun yaşanan katliama sessiz kaldığını dile getirdi.

Gazze halkının 7 aydır büyük bir mücadele verdiğini ve halen süren Nekbe'ye karşı direndiğini aktaran Davutoğlu, "Nekbe, büyük felaket demektir, 76 yıldır bu sürüyor. 76 yıldır da bütün emperyalist güçleri, bütün uluslararası lobileri arkasına almış bir terör devleti bir halkın kaderine hükmetmeye çalışıyor ve o halk direniyor." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Türkiye'nin mazlum halkların ilk bağımsızlık mücadelesinin sonunda doğduğunu ifade ederek, şöyle konuştu.

" Biz, Filistin söz konusu olduğunda asla tarafsız olamayız. Gazze yalnız değildir, Filistin yalnız değildir, İsrail soykırım suçu işlemektedir ve ona destek olanlar da soykırımla işbirliği yapmaktadır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.