Ankaralı kadınlardan seferberlik

Ankaralı kadınlar dayanışma ruhu ile el emeğiyle yaptıkları ekmekleri, diktikleri kıyafetleri ve çocuklara özel hazırladıkları bileklikleri belediyelerin desteğiyle depremzedelere ulaştırmaya devam ediyorlar.  

Ankaralı kadınlardan seferberlik
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’yi yasa boğan ve 11 ilimizde can kayıplarına, binlerce kişinin yaralanmasına ve evsiz kalmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli, art arda yaşanan 7,7 ve 7,6 iki büyük deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren “Devlet-Millet” işbirliği ile yaraların sarılmasına devam ediliyor.  

AK Parti Ankara İl Başkanlığı ve Ankara’daki AK Partili ilçe belediyeleri kurduğu yardım ağında özellikle “kadın dayanışması” dikkati çekiyor. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketinde kadınlar birlik beraberlik içerisinde çalışarak kimi ekmek ve yöresel ürünler hazırlarken, kimi kıyafet dikerek, çocuklara rengarenk bileklikler hazırlayarak, kimiyse bere ve atkı örerek yıllar boyu unutulmayacak duygulandıran bir dayanışma örneği sergiliyorlar.  

KADIN DAYANIŞMASI İLE YARALAR SARILIYOR 

Çubuk Belediyesi, depremin ilk gününden bu yana insani yardım tırlarını ulaştırmaya devam ederken ev hanımları da ellerindeki ve esnaftan topladıkları iplerle atkı-bere eldiven gibi sıcak tutacak kıyafetler üreterek destekte bulunuyor. 

Çubuk Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kurslarında eğitim gören kadınlarda pijama, eşofman ve iç çamaşırı gibi ürünleri dikerek ilçeye gelen depremzedelere ücretsiz veriyor. İlçedeki gönüllü kadınlardan oluşan ve sayıları her geçen gün artarak devam eden adeta bir seferberlik edasıyla, kimi evinde, kimi atölyelerde, kimi köy fırınında kimi de kendi iş yerinde gece gündüz çalışarak mantı, erişte, bazlama, tandır böreği, yaprak sarması yapıyor. Kadınlar hazırladıkları ürünleri deprem bölgesine göndermek için ilçedeki Çubuk Yardım Eli Platformu’na teslim ediyor.  

1-8.png

EVHANIMLARINDAN DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM ELİ 

7,7’lik ve 7,6’lık Kahramanmaraş merkezli yıkıcı iki büyük depremin ardından Pursaklar Belediyesi depremin yaşandığı ilk günden itibaren mobil mutfak ve yardım tırlarını deprem bölgelerine gönderirken, ilçe halkı büyük bir dayanışma örneği sergilemeye devam ediyor. Pursaklar’ın “nene hatunları” dayanışma içerisinde mahalle konaklarında, hanım evlerinde ve köy fırınlarında yaptıkları köy ekmeği, bazlama gözleme, sandviç ve hamur işlerini deprem bölgelerine ulaştırmak amacıyla Pursaklar Belediyesi’ne teslim ediyor.  

YÜZLERİ GÜLÜMSETEN İYİLİK 

Keçiören Belediyesi yaşanan deprem felaketinin ardından deprem bölgesine ve Ankara’daki depremzede ailelere canla başla yardımlar ulaştırmaya devam ediyor. Deprem bölgelerine ulaştırılan yardımların ardından kadınlar el ele vererek kıyafetler dikiyor, çocukları mutlu etmek için bileklikler oluşturuyorlar. Ücretsiz kurs hizmeti veren Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) depremzedeler için kıyafet, çocuklar için rengârenk bileklik üretiyor. KEÇMEK’te görevli öğretmenlerin hummalı çalışmasıyla üretilen kıyafetlerle belediyeden talepte bulunan depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor. 

DEPREM BÖLGELERİNE GİDEN EL EMEĞİ 

Kalecik Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen deprem felaketinin ardından yardım kampanyası başlattı. İlçe genelinde başlatılan yardım çalışmalarına en büyük destek ise Kalecikli kadınlardan geldi. Kalecikli kadınlar, Kalecik Belediyesi personelinin desteğiyle ilçe merkezinde ve mahallelerde bulunan fırınlarda bir araya gelerek afet bölgesine gönderilmek üzere raf ömrü uzun olan Kalecik ekmeği ve bazlama ekmeği üretimini gerçekleştirdi. Kalecik Belediyesi ve Kalecikli kadınlar tarafından depremin ilk gününden itibaren yapılan ekmek üretim çalışmalarında afet bölgesine toplam 10 bin 889 ekmek gönderildi. 

CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR 

Akyurt Belediyesi bünyesinde merkezi Kahramanmaraş olan ve çevre illerde de yıkıcı etkiye sebep olan depremin ardından Türkiye’nin her yerinden deprem bölgesine yardımlar gönderildi. Ankara’nın Akyurt ilçesinde yaşayan ev hanımları da bu seferberliğe katılarak köy ekmekleri yapıyorlar. Kalecikli kadınlar 1 hafta boyunca bozulmadan tüketilebilen ekmekler üreterek depremzedeler için toplamda 10 bin ekmek üretimi yaptılar. Akyurt Belediyesi’ne teslim edilen ekmekler deprem bölgelerine yardım tırları ile gönderilmeye devam ediliyor.  

jshsss.png

TEKSTİL ATÖLYELERİNDE ÜRETİLİYOR, İLLERE GÖNDERİLİYOR 

Bala Belediyesi, yıkıcı depremin ardından deprem bölgelerine tekstil yardımlarında bulunarak hem Devlet’in hem vatandaşın yanında oluyor. Tekstil atölyelerinde depremzedeler için üretilen kıyafetlerin yanı sıra hayatını kaybeden vatandaşlar için ceset torbası dikimi de yapılıyor. Çevre halkı gönderdikleri yardımları Bala Belediyesi’ne teslim ederek gerekli yardımlar iletilmek üzere yardım tırlarıyla bölgelere gönderiliyor. Ev hanımları da bu seferberlik içerisinde yer alıyor, gönüllü olarak üretim ekibine katılarak yardımlarını esirgemiyor. 

7'DEN 70'E SEFERBERLİK  

Nallıhanlı kadınlar köy fırınlarından, mahalle fırınlarına kadar kısa sürede bütünleşerek bir günde 100 bin ekmek hazırladı. Hazırlanan ekmekler Nallıhan Belediyesi ekipleri ile paketlenerek yardım tırlarına yüklendi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.