Bakan Göktaş gazilerle bir araya geldi: "50 bine yakın şehit yakını ve gazimizi kamuda atadık"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek gazilerle buluştu. Bakan Göktaş, basına yaptığı açıklamalarda, şehit ve gazi yakınlarına yönelik desteklerin artarak devam edeceğini belirtti.

Bakan Göktaş gazilerle bir araya geldi: "50 bine yakın şehit yakını ve gazimizi kamuda atadık"
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada şehitlere Allah'tan rahmet diledi ve gazilere minnettar olduklarını ifade etti. Göktaş, "Vatanımız için canını feda eden, mücadele veren şehit ve gazilerimize ne kadar şükran duysak azdır. Bakanlık olarak onların ve yakınlarının her zaman yanındayız. Şehit ve gazi yakınlarımıza tanıdığımız hakları genişletmeye yönelik çalışmalarımız sürüyor ve önümüzdeki süreçte kamuoyuna bu çalışmaların detaylarını açıklayacağız," dedi.

"729 ŞEHİT YAKINI VE GAZİMİZİ KAMUYA ATAYACAĞIZ"

Bakan Göktaş, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına yönelik yeni bir atama sürecini başlattıklarını açıkladı. 18 Eylül'de yapılacak atamalar hakkında konuşan Göktaş, "Bugüne kadar 50 bine yakın şehit yakını ve gazi yakınımızın kamuda istihdamını sağladık. 18 Eylül’de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuya atayacağız. Bu atamaların hayırlara vesile olmasını diliyorum," ifadelerini kullandı.

"ŞEHİT YAKINI VE GAZİ HAKLARI GENİŞLETİLECEK"

Bakan Göktaş, şehit ve gazi yakınlarına sunulan hakların genişletilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Şehit ve gazi yakınlarına tanınan bazı haklar mevcut. Bu hakların genişletilmesine yönelik çalışmalarımızı kısa süre içinde tamamlayarak kamuoyuyla paylaşacağız," dedi.

"MİNNET BORÇLUYUZ"

Son olarak, şehit ve gazilere bir kez daha teşekkür eden Bakan Göktaş, "Gazilerimize ve şehitlerimize minnettarız. Onların fedakârlıkları sayesinde bugün huzur içinde yaşıyoruz. Gazilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum," şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.