Bakan Uraloğlu: Siber saldırıyla 85 milyon kişisel veri çalındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, veri sızıntısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, pandemi sürecinde sağlık sisteminde yaşanan siber saldırı sonucunda 85 milyon vatandaşın kişisel sağlık verisinin ele geçirildiğini doğruladı. Uraloğlu, "O süreçte maalesef bu önlenemedi" diyerek, bu durumun kamuoyunu endişelendiren iddiaları netleştirdi.

Bakan Uraloğlu: Siber saldırıyla 85 milyon kişisel veri çalındı
Yayınlanma:

Pandemi döneminde sağlık sisteminin güvenlik açıklarından faydalanan bilgisayar korsanları, vatandaşların kişisel verilerine ulaşmayı başardı. Bakan Uraloğlu, sağlık sisteminden yaşanan bu sızıntının önlenememiş olduğunu belirtti ve “Pandemi dönemindeki sızıntı dışında güncel verilerde çalınma söz konusu değil” dedi.

108 MİLYON KİŞİSEL BİLGİ ELE GEÇİRİLDİ

Veri sızıntısıyla ilgili daha önce ortaya çıkan bilgilere göre, 108 milyon vatandaşın T.C. kimlik numarası, adres, cep telefonu numarası gibi kritik bilgilerinin çalındığı öğrenilmişti. Bu bilgiler, bilgisayar korsanları tarafından “Yenilenmiş TC”, “Adres”, “GSM”, “101m” ve “GSM” isimli beş ayrı Google Drive dosyasında toplandı.

BTK’NIN MÜDAHALESİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu kritik verilerin internet üzerinden paylaşılmasının önüne geçmek için harekete geçti. Google’a acil koduyla dosyaların kaldırılması için talep gönderildi ve dosyaların platformdan derhal silinmesi istendi. BTK, bu sürecin hızla takip edildiğini belirterek, kişisel verilerin güvenliği konusunda çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

VATANDAŞLARIN KİŞİSEL VERİLERİNİN KORUNMASI İÇİN YENİ ÖNLEMLER

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarının ardından, kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması için alınacak yeni tedbirler merakla bekleniyor. Pandemi sürecinde yaşanan bu ciddi güvenlik açığı, devletin ilgili kurumlarını daha sıkı güvenlik politikaları oluşturmaya yöneltti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.