Firari FETÖ hükümlüsü İstanbul’da yakalandı

İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda, FETÖ’den aranan bir hükümlü olan ihraç öğretmen Halil Özkök, saklandığı adreste gözaltına alındı.

Firari FETÖ hükümlüsü İstanbul’da yakalandı
Yayınlanma:

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ kapsamında firari olarak aranan kişilerin yakalanmasına yönelik ortak bir çalışma yürüttü. Teknik ve fiziki takipler sonucunda, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Halil Özkök’ün Bahçelievler'deki bir adreste gizlendiği belirlendi.

Yapılan operasyonda Halil Özkök yakalandı. Gözaltına alınan kişinin dijital materyallerinde yapılan incelemede, FETÖ’nün örgütsel iletişimde kullandığı "Signal" isimli şifreli mesajlaşma uygulaması üzerinden verilen gizlenme talimatlarına ulaşıldı. İncelemelerde, örgüt üyelerine yurt dışına kaçmadan önce yapmaları gerekenler ve mağduriyet senaryolarının oluşturulması gibi konularda talimatlar verildiği tespit edildi.

FETÖ üyelerinin, fiziki takip olasılığına karşı çeşitli önlemler aldığı belirlendi. Bu önlemler arasında, ikamet çevresinin kontrolü, park halindeki araçların ve plakalarının ezberlenmesi, şüphelenilen durumlarda toplu taşıma araçlarından hızla inme gibi talimatlar yer aldı. Ayrıca, yurt dışı kaçışlarında koyu renkli, yazısız kıyafet ve kışlık su geçirmez bot tercih etmeleri gerektiği de belirtilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Halil Özkök, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.