Hatay'da depremzedeler depremin yıldönümünü sokakta geçiriyoır

Hatay ve Osmaniye'de, 6 Şubat 2023'teki depremlerin yıl dönümünde halk, sokaklarda bir araya gelerek geceyi geçiriyor.

Hatay'da depremzedeler depremin yıldönümünü sokakta geçiriyoır
Yayınlanma:

Hatay ve Osmaniye'de, 6 Şubat 2023'teki depremlerin yıl dönümünde halk, sokaklarda bir araya gelerek geceyi geçiriyor.

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, yoğun sisin kapladığı Cumhuriyet Meydanı'nda akşam saatlerinden itibaren toplanan vatandaşlara, bazı işletmeler tarafından ücretsiz çay ikram ediliyor. Gruplar halinde meydanda bir araya gelen insanlar, depremde yaşadıkları deneyimleri paylaşıyor veya dualar ederek kaybettikleri için anma yapıyor.

İskenderun ilçesinde ise vatandaşlar sokaklarda ateş yakarak "deprem nöbeti" tutuyor. Bir enkaz alanına kırmızı karanfiller bırakılırken, "unutmadık" yazılı pankartlar da yerleştiriliyor. Gönüllüler, sokaktaki insanlara çay, çorba ve kek gibi ikramlarda bulunuyor.

Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki yıkılan binanın enkazının bulunduğu alanda ateş yakarak oturan Zahide Eren Mert, felaketi yaşadıkları geceyi sokakta nöbet tutarak geçirmek istediklerini dile getiriyor. Depremde kaybettikleri için dua eden Mert, bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyor. Süleyman Güçlü ise 6 Şubat'ı asla unutmayacaklarını belirtiyor.

Osmaniye'de ise belediye tarafından düzenlenen anma programı öncesinde vatandaşlar, depremde yıkılan Metin Tamer Sitesi'nin önünde bir araya geliyor. Alanda kurulan sobanın etrafında toplanan kalabalığa belediye ekiplerince yemek ve çay ikramı yapılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.