İkinci 'İyilik Gemisi' Sudan'a uğurlandı

Yardım malzemeleri taşıyan ikinci 'İyilik Gemisi', Mersin Limanı'ndan Sudan'a hareket etti. "Seahorse" adlı gemi, 3 bin ton yardım malzemesiyle Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine destek sağlayacak. Yardımlar, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen'in de katıldığı törenle uğurlandı.

İkinci 'İyilik Gemisi' Sudan'a uğurlandı
Yayınlanma:

AFAD ve Türk Kızılay iş birliğinde hazırlanan bu yardım gemisi, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla yola çıktı. Gemi, Sudan'daki insani krize yanıt vermek amacıyla gıda, çadır, barınma ve battaniye malzemeleri taşıyor. Yük arasında 8 bin 500 çadır, 17 bin battaniye, bin ton un ve 500 ton gıda kolisi bulunuyor.

Mersin Limanı'ndaki uğurlama töreninde konuşan AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, bu yıl içinde gönderilen 14. yardım gemisinin bu olduğunu belirtti. İlk geminin 19 Temmuz'da Sudan'a ulaştığını hatırlatan Taşdelen, o geminin 2 bin 500 ton yardım malzemesi taşıdığını ifade etti.

Taşdelen, "Bu gemiyle Sudan'a 3 bin ton yardım gönderiyoruz. İçeriğinde 18 bin 500 çadır, 17 binin üzerinde battaniye, bin ton un ve 500 ton gıda bulunuyor," dedi. Ayrıca, Gazze'ye 30 bin ton un sevkiyatının planlandığını ve toplamda 75 bin tonu bulan yardım malzemesi gönderildiğini açıkladı. Gazze'ye yapılacak 30 bin ton un sevkiyatının 9 aşamada gerçekleşeceğini belirten Taşdelen, 13 Eylül itibarıyla 5. sevkiyatın yapıldığını ve kalan sevkiyatların da yapılacağını söyledi.

Taşdelen, Refah sınır kapısında yaşanan sıkıntılara da değinerek, "Sıkıntıları aşmayı ve bekleyen malzemeleri Gazze'ye ulaştırmayı umuyoruz." diye ekledi.

Konuşmasının sonunda, Türkiye'nin dünyanın her yerinde din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden insani yardım sağladığını vurgulayan Taşdelen, "Ülkemiz, afetler karşısında her zaman dayanışma içinde olmayı ve yardımlarını ulaştırmayı sürdürecektir," dedi. Yardım gemisi, yapılan dualar eşliğinde Sudan'a doğru yola çıktı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.